Magdolna
19 °C
27 °C

Évekig erről az öngólról fognak beszélni

2008.03.28. 11:39
A Debrecen-Fehérvár Magyar Kupa-negyeddöntőt ritkán látható öngól döntötte el. Nem csodálkoznánk, ha a találat felvétele nemzetközi karriert futna be.

A Debrecen-Fehérvár Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágójára a vendégek egygólos előnnyel érkeztek, miután hazai környezetben 2-1-re nyertek. A visszavágón az első fél óra végére ledolgozta hátrányát a Loki, majd 56. percben szerzett góljával már előnyben is volt.

A fehérváriak kitámadtak, és Koller révén a 84. percben szépítettek, ami hosszabbítást jelentett volna. Három perccel később azonban Dombi nagyot esett a tizenhatoson belül ellenfele lábában.

A jogos tizenegyest Takács lőtte, de az egész meccsen remekül védő Sebők kiütötte a labdát. Mielőtt bármelyik debreceni reagálni tudott volna a kipattanóra, érkezett az alig negyed órája pályán lévő vendégjátékos, a szlovák Pavol Durica, aki fel akart szabadítani, de ehelyett hatalmas gólt rúgott saját kapujának bal felső sarkába.

A továbbjutást hozó gól után a hazaiak ünnepeltek, a vendégek közül többen is a földre rogytak, de akadt játékos, aki elindult az öltöző felé. Disztl László, a vendégek edzője nem bántotta hatalmasat hibázó játékosát, azt mondta, az ilyen esetek is benne vannak a futballban.

A gól kísértetiesen hasonlított arra, amikor a kétezres évek elején a fél ország az akkor az Újpestben játszói Tokody Tiboron nevetett. A Dunaferr elleni rangadón a menteni igyekvő játékos egy szöglet után nagy gólt rúgott saját kapujába. Ő akkor úgy nyilatkozott, mivel nemrég állt be, egy pillanatra azt hitte, az ellenfél kapuja előtt van.