Szilárda
-4 °C
3 °C

Becsúszott a középpályás, és meghalt

2008.04.03. 16:37
Hrvoje Custic a hét végi Zadar-Cibalia horvát bajnokin a negyedik percben egy ütközés után olyan szerencsétlenül esett az oldalvonal melletti korlátnak, hogy elveszítette eszméletét, majd csütörtökön a kórházban meghalt. A középpályás huszonöt évet élt.

Huszonöt éves korában elhunyt Hrvoje Custic, a horvát Zadar labdarúgója, aki a Cibalia Vinkovci elleni szombati bajnokin szenvedett súlyos fejsérülést.

A középpályás az élvonalbeli találkozón egy ártatlannak tűnő szerelést követően olyan szerencsétlenül esett a negyedik percben az oldalvonalon túlra, hogy beverte a fejét a közeli kerítés betonalapjába.

A társak azonnal érezték, hogy nagy a baj, kétségbeesetten integettek a mentőautónak. A játékost az eset óta kórházban kezelték, de nem tudták megmenteni.

Custic állandó játékosa volt a Zadarnak - idén három sárgát kapott -, a legutóbbi szezonban az NK Zágrábban játszott, huszonkét meccsen egy gólt szerzett. Előtte, a 2004-2005-ös idényben a Zadarban huszonnyolc találkozón egyszer volt eredményes.

Custic a felnőtt válogatott közelébe nem jutott, de a juniorok között többször lehetőséget kapott.

A mérkőzést a Zadar 1-0-ra nyerte, huszonnyolc ponttal a hatodik helyre lépett előre, a Cibalia huszonhattal a nyolcadik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!