Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Gera Zoltánt támadja az MLSZ vezetése

2008.04.03. 15:15
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége meghallgatta Várhidi Pétert arról, miért játszott ötlettelenül és valamire való kapura lövés nélkül a magyar labdarúgó-válogatott a legjobbjait nélkülöző Szlovénia ellen. A kapitány konkrét kérdésekre konkrét válaszokat adott, kár, hogy ezekből keveset lehet tudni. A kapitány igyekszik megoldást találni arra, hogy a hiányzókat a jövőben pótolni tudjuk.

"Elfogadhatatlan volt a szlovénok elleni játék, szakmailag és mentálisan egyaránt" - erre a következtetésre jutott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén.

A múlt szerdai barátságos meccsen úgy kapott ki a tartalékos magyar csapat a tartalékos szlovéntól, hogy hetvenöt percen át nem rúgott szögletet, a kapu felé egyetlen labda tartott, az sem okozott veszélyt.

A minőség hiánya

Várhidi Péter akkor higgadtan értékelte kilátástalanul és ötlettelenül vergődő csapatát, csak annyit mondott: a minőség hiányzott a játékból. Saját felelősségére nem tért ki, a sok hiányzóra hárította az elképzelés nélküli játékot. "Megoldást kell találni a hiányzók pótlására" - mondta a beszámolón, de nem tudni, miért nem sikerült ezt a megoldást megtalálni, amikor már sejteni lehetett, sokan nem lesznek a csapatban.

A nézőtéren és a sajtópáholyban felmerült a kérdés, mit gyakorolhattak két napon át, ha ez jött ki belőle, miért volt a csapatrészek között negyvenméteres űr, miért került át a ballábas Huszti a jobb oldalra.

Az elnökség előtt már bátrabb szavakat használt, bírálta a hozzáállást is. Talán a motiválatlanságra is kitért a konkrét válaszok közt.

Gerát is okolják

Az elnökség a beszámolót meghallgatta, tudomásul vette, állítólag három játékosra különösen is panaszkodott, de ezt a sajtó előtt nem ismerte el, azt mondta, inkább belügyként kezelné. Így nem lehet tudni, melyik három játékos nyújtott jelentősen tudása alatt, de az világos volt Zalaegerszegen, hogy Tőzsér és Priskin maximálisan rászolgált a lecserélésére.

Személyi konzekvenciája nincs a kudarcnak, jóllehet Kovács Péter elnökségi tag Gera Zoltánt is megbüntette volna, mert kislánya születése után nem tért haza. Utólag már az elnök, Kisteleki István is hiányolta a válogatott elvben legjobb játékosát. Más kérdés, az sem biztos, hogy Gera lendületet tudott volna adni a csapatnak. Kovács azt is elfogadhatatlannak tartotta, hogy Hajnal Tamás lemondta a szereplést, néhány nap múlva viszont már játszott klubjában, Dzsudzsák Balázshoz hasonlóan.

Más kérdés, hogyan képes motiválni a csapatát egy olyan kapitány, aki csak azért maradhatott a posztján, mert külföldit nem sikerült kerítenie az elnöknek. A játékosok ezzel tökéletesen tisztában vannak, nagy kérdés, akarnak-e küzdeni egy olyan szakemberért, akitől hamarosan úgyis elköszönnek.

Amíg nem vonják meg a bizalmat

Az egyik játékos fogadást kötött volna rá, hogy a május végi barátságos meccseken már nem Várhidi ül a kispadon, hanem az új szakember, aki a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre felkészíti majd a gárdát.

Várhidi gyakorta hangoztatta, az eredmény nem számít, de épp a szlovénok elleni meccs előtt váltott, pechjére.

"Engem ez az elnökség nevezett ki, épp ezért ez az elnökség vonhatja meg a bizalmat tőlem, de amíg nem teszi, addig folytatom a munkám a megkezdett úton" - zárta szavait a szakvezető.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!