Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatszor rúgatta újra a tizenegyest a bíró

2008.04.05. 09:06
Nem ma történt, de megtaláltuk hirtelen a feltételt, és évek múltán is szívesen nevetünk a tahiti bíró, Charles Ariiotima produkcióján. 2004, az athéni olimpia, férfi labdarúgótorna, csoportkör. A tunéziai Mohamed Dzsedidinek hatszor kellett rúgnia ugyanazt a tizenegyest, míg végül megadták a gólt.

A Tunézia-Szerbia találkozó 83. percében büntetőhöz jutott az afrikai csapat. A labdának Dzsedidi futott neki, a jobb sarokba helyezte. Mivel legalább hatan futottak a tizenhatoson belülre az ítélet-végrehajtóval együtt, a bíró újrarúgatta a 11-est. Második kísérleténél balra helyezte a csatár a labdát, amely ismét utat talált Milojevics kapujába. Ariiotima ezúttal sem volt elégedett, ezt a találatot is érvénytelenítette. Dzsedidi harmadik kísérlete is sikeres volt, a precíz játékvezető ismét visszafújta.

Jött a negyedik próba, a labdát kiütötte a kapus. Talán kezdett felébredni a bíróban lelkiismeret, mert ezt a 11-est sem találta szabályosnak. A szerbek azonnal reklamálni kezdtek, mindhiába, jöhetett az ötödik. Nem szállt inába a bátorsága Dzsedidinek, ennek is ő állt neki. Lövése kipattant Milojevicsről, de a tunéziai csatár gyönyörű csukafejessel a hálóba jutatta a labdát. Mindenki megdöbbenésére Ariiotima ezt is érvénytelenítette.

Az egész estét betöltő hercehurca a hatodik kísérlettel ért véget. Dzsedidi nem vacakolt, izomból a bal alsóba vágta. Ez már tetszett a játékvezetőnek is, ezzel a góllal vezetett 2-1-re Tunézia. A találkozón Vukcsevics a 87. percben egyenlített, de Zituni a 89.-ben a győztes gólt is megszerezte. Hiábavalónak bizonyult azonban az afrikaiak sikere, hiszen a végén ők is és a szerbek is kiestek.

A tahiti bíró nevével azóta nem nagyon találkozhattunk. Kerestünk, keresgéltünk, aztán rábbukkantunk egy forrásra, amely szerint a 2008-as Oceániai Bajnokok Ligájában Ariiotima a játékvezető-koordinátori pozíciót töltötte be. Emellett hazája szövetségében is ő irányítja a sípmesterek munkáját.