Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Hatszor rúgatta újra a tizenegyest a bíró

2008.04.05. 09:06
Nem ma történt, de megtaláltuk hirtelen a feltételt, és évek múltán is szívesen nevetünk a tahiti bíró, Charles Ariiotima produkcióján. 2004, az athéni olimpia, férfi labdarúgótorna, csoportkör. A tunéziai Mohamed Dzsedidinek hatszor kellett rúgnia ugyanazt a tizenegyest, míg végül megadták a gólt.

A Tunézia-Szerbia találkozó 83. percében büntetőhöz jutott az afrikai csapat. A labdának Dzsedidi futott neki, a jobb sarokba helyezte. Mivel legalább hatan futottak a tizenhatoson belülre az ítélet-végrehajtóval együtt, a bíró újrarúgatta a 11-est. Második kísérleténél balra helyezte a csatár a labdát, amely ismét utat talált Milojevics kapujába. Ariiotima ezúttal sem volt elégedett, ezt a találatot is érvénytelenítette. Dzsedidi harmadik kísérlete is sikeres volt, a precíz játékvezető ismét visszafújta.

Jött a negyedik próba, a labdát kiütötte a kapus. Talán kezdett felébredni a bíróban lelkiismeret, mert ezt a 11-est sem találta szabályosnak. A szerbek azonnal reklamálni kezdtek, mindhiába, jöhetett az ötödik. Nem szállt inába a bátorsága Dzsedidinek, ennek is ő állt neki. Lövése kipattant Milojevicsről, de a tunéziai csatár gyönyörű csukafejessel a hálóba jutatta a labdát. Mindenki megdöbbenésére Ariiotima ezt is érvénytelenítette.

Az egész estét betöltő hercehurca a hatodik kísérlettel ért véget. Dzsedidi nem vacakolt, izomból a bal alsóba vágta. Ez már tetszett a játékvezetőnek is, ezzel a góllal vezetett 2-1-re Tunézia. A találkozón Vukcsevics a 87. percben egyenlített, de Zituni a 89.-ben a győztes gólt is megszerezte. Hiábavalónak bizonyult azonban az afrikaiak sikere, hiszen a végén ők is és a szerbek is kiestek.

A tahiti bíró nevével azóta nem nagyon találkozhattunk. Kerestünk, keresgéltünk, aztán rábbukkantunk egy forrásra, amely szerint a 2008-as Oceániai Bajnokok Ligájában Ariiotima a játékvezető-koordinátori pozíciót töltötte be. Emellett hazája szövetségében is ő irányítja a sípmesterek munkáját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!