Vilhelmina
12 °C
28 °C

Orbán Viktorék legyőzték Várszegiéket

2008.04.07. 15:08
Bár a magyar futball halott, a sorra alakuló fociakadémiákban talán elkezdődött valami. Ennek tudható be, hogy a Nike Premier Kupa döntőjét két olyan együttes vívta, amely egy-egy futballakadémia csapata. A győzelmet a felcsútiak szerezték meg.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 1993-as születésű korosztálya nyerte a Nike Premier Kupát, így a legjobb magyar U15-ös együttesként a lengyelországi Európa-döntőn képviselheti hazánkat.

A Nike Premier Kupa rangos nemzetközi torna, amelyet minden évben megrendeznek a tizenöt éveseknek az egész világon, több, mint tíz éve Magyarországon is, ahol hat régió csapatai mérhetik össze játéktudásukat előbb saját területük együtteseivel, majd ha továbbjutnak, országos szinten is.

A M.E.Z. Sports & Events ügynökség által megrendezett országos döntőre vasárnap - immár második alkalommal Felcsúton - került sor. Az A-csoportba a Puskás Ferenc Akadémia, a Rákóczi Kaposvár és a Diósgyőr került, a B-be az MTK Hungáriát, a Kispest Honvédot és a Kecskemétet sorsolták.

A Puskás Akadémia növendékei első meccsükön 1-0-ra nyertek a Kaposvár ellen, majd a diósgyőrieket büntetőkkel verték. (A versenykiírás értelmében egyből tizenegyesrúgások következtek a döntetlennel zárult meccsek után.)

A döntőben az MTK három éve veretlen együttese következett, amely ugyan a kétszer 20 perc alatt most sem kapott ki, de büntetőkkel alulmaradt a házigazdákkal szemben. Az eset érdekessége, hogy a felcsúti U15-ös csapat az egy évvel korábban kiírt tornán a második lett az MTK Budapest mögött.

Az eseményen ott volt Bicskei Bertalan és Sisa Tibor az MLSZ utánpótlás-vezetői közül, feltűnt a lelátón Orbán Viktor, az akadémia alapítója, Várszegi Gábor, az Agárdi Sándor Károly Akadémia tulajdonosa, Demján Sándor üzletember és természetesen Mezey György, a felcsúti akadémia szakmai irányító testületének vezetője is.

Az európai döntőt május 15. és 19. között rendezik a lengyelországi Lódzban. Amennyíben ott is jól teljesítenek a felcsútiak, akár a Manchesteri Old Traffordban rendezendő világdöntőre is bejuthatnak.