Judit
2 °C
7 °C

Orbán Viktorék legyőzték Várszegiéket

2008.04.07. 15:08
Bár a magyar futball halott, a sorra alakuló fociakadémiákban talán elkezdődött valami. Ennek tudható be, hogy a Nike Premier Kupa döntőjét két olyan együttes vívta, amely egy-egy futballakadémia csapata. A győzelmet a felcsútiak szerezték meg.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 1993-as születésű korosztálya nyerte a Nike Premier Kupát, így a legjobb magyar U15-ös együttesként a lengyelországi Európa-döntőn képviselheti hazánkat.

A Nike Premier Kupa rangos nemzetközi torna, amelyet minden évben megrendeznek a tizenöt éveseknek az egész világon, több, mint tíz éve Magyarországon is, ahol hat régió csapatai mérhetik össze játéktudásukat előbb saját területük együtteseivel, majd ha továbbjutnak, országos szinten is.

A M.E.Z. Sports & Events ügynökség által megrendezett országos döntőre vasárnap - immár második alkalommal Felcsúton - került sor. Az A-csoportba a Puskás Ferenc Akadémia, a Rákóczi Kaposvár és a Diósgyőr került, a B-be az MTK Hungáriát, a Kispest Honvédot és a Kecskemétet sorsolták.

A Puskás Akadémia növendékei első meccsükön 1-0-ra nyertek a Kaposvár ellen, majd a diósgyőrieket büntetőkkel verték. (A versenykiírás értelmében egyből tizenegyesrúgások következtek a döntetlennel zárult meccsek után.)

A döntőben az MTK három éve veretlen együttese következett, amely ugyan a kétszer 20 perc alatt most sem kapott ki, de büntetőkkel alulmaradt a házigazdákkal szemben. Az eset érdekessége, hogy a felcsúti U15-ös csapat az egy évvel korábban kiírt tornán a második lett az MTK Budapest mögött.

Az eseményen ott volt Bicskei Bertalan és Sisa Tibor az MLSZ utánpótlás-vezetői közül, feltűnt a lelátón Orbán Viktor, az akadémia alapítója, Várszegi Gábor, az Agárdi Sándor Károly Akadémia tulajdonosa, Demján Sándor üzletember és természetesen Mezey György, a felcsúti akadémia szakmai irányító testületének vezetője is.

Az európai döntőt május 15. és 19. között rendezik a lengyelországi Lódzban. Amennyíben ott is jól teljesítenek a felcsútiak, akár a Manchesteri Old Traffordban rendezendő világdöntőre is bejuthatnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?