Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Csank Jánost el akarják kergetni

2008.04.07. 11:31
Csank János vezetőedzőt elüldözné a Ferencváros szurkolótábora. A drukkerek hangadói szerint ő a felelős, hogy a csapat egyre messzebb kerül az NB I-es feljutástól.

A Ferencváros labdarúgócsapata szombaton hazai környezetben nem tudott nyerni az Orosháza ellen az NB II-ben. A Fradi most a 3., és egyértelmű célja visszakerülni az élvonalba; ellenfele jelenleg 12. a bajnokságban.

A szurkolók már a meccs előtt elégedetlenkedtek, szerintük az együttes edzője, Csank János az első számú felelős azért, hogy egyre kevésbé van esélyük visszakerülni az élvonalba.

A meccs közben és a végén is a mesteredző tudtára adták, jobb lenne, ha más állás után nézne. Csankon nem csak az eredmények, de a látványos futball hiányát is számon kérik. Így a meccs végén már a kispad mögött álló drukkerek is a Csank, takarodj! rigmust skandálták a Hajrá, Fradi! helyett.

Az biztos, hogy a volt válogatott kapitány csapatai soha nem a látványos, inkább a harcos, eredménycentrikus futballról voltak ismertek. Ennek ellenére a szakember vezetésével a Videoton a másodosztályban, a Vác és a Ferencváros az élvonalban szerzett bajnoki címet.

Most viszont nincs eredmény, ráadásul az is tény, hogy a Fradi-tábornak néha a siker is kevés. Novák Dezsőnek, aki először és eddig utoljára a BL-be vezette a klubot, először egy Újpest elleni hazai vereség alkalmával hívták fel a figyelmét a távozásra. Ezt még lenyelte a tréner, és bajnoki címig vezette Liszteséket.

A folytatásban a BL-be is bejutott az együttes, de egy évvel később, a Göteborg elleni elbukott BL-selejtező után felhangzó és transzparensre is pingált Novák, takarodj! után már nem bírta tovább, lemondott.

Csank János úgy nyilatkozott, a jelenlegi keretet örökölte, összeállításába a klub anyagi helyzete miatt nem sok beleszólása volt. Azt már korábban is mondta, baj, hogy ügyetlenek a próbajátékosok, nem tud csapatot építeni, a fizetéseket sem mindig kapják pontosan, a fiataloknak meg túl nagy teher, hogy csak a feljutás számít. Mindenesetre a Nemzeti Sport írása szerint a héten kikéri a vezetők véleményét arról, mik a terveik a közeli és a távoli jövőben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!