Huba
17 °C
33 °C

Soros 50 milliárdért venné meg Tottiékat

2008.04.07. 16:38
200 millió eurót, azaz 50 milliárd forintot adna az AS Roma futballklubért Soros György. A legnagyobb olasz sportlap szerint még a héten övé lehet a csapat, amelynek kapitánya Francesco Totti.

Megvásárolná az AS Roma futballklubot Soros György magyar származású amerikai milliárdos. A Gazzetta dello Sport címû lapban hétfõn jelent meg, hogy az üzletember 200 millió eurós árajánlatot tesz a napokban az egyesület elnökének, Franco Sensinek.

A tribalfootball.com szerint a héten a Sorost képviselõ Rotschild Bank ügyvédei találkoznak a Roma jogászával, Claudio De Giovannival, és ha sikerül megállapodniuk, üzletet kötnek.

Soros, aki a transfermarketweb.com szerint a hét végén igen elismerõen szólt Francesco Tottiról, a csapat legjobbjáról, mielõbb meg akar egyezni, mert a klubra John Fisher, az amerikai Gap ruhamárka tulajdonosa is pályázik.

Totti örülne Soros érkezésének

A források úgy tudják, a Roma szerdai, manchesteri BL-mérkõzése után azonnal tárgyalni kezdenek a felek, és ha minden a tervek szerint alakul, Soros már pénteken futballklub-tulajdonos lehet.

Az olasz elsõ osztályú bajnokságban jelenleg második helyen álló, kétszeres Serie A-gyõztes egylet pénzügyi válságban van, mert az 1993 óta irányító Sensi család 343 millió euró adósságot halmozott föl, és hitelezõitõl három hónapot kapott a deficit kezelésére.