Olivér
4 °C
8 °C

Soros 50 milliárdért venné meg Tottiékat

2008.04.07. 16:38
200 millió eurót, azaz 50 milliárd forintot adna az AS Roma futballklubért Soros György. A legnagyobb olasz sportlap szerint még a héten övé lehet a csapat, amelynek kapitánya Francesco Totti.

Megvásárolná az AS Roma futballklubot Soros György magyar származású amerikai milliárdos. A Gazzetta dello Sport címû lapban hétfõn jelent meg, hogy az üzletember 200 millió eurós árajánlatot tesz a napokban az egyesület elnökének, Franco Sensinek.

A tribalfootball.com szerint a héten a Sorost képviselõ Rotschild Bank ügyvédei találkoznak a Roma jogászával, Claudio De Giovannival, és ha sikerül megállapodniuk, üzletet kötnek.

Soros, aki a transfermarketweb.com szerint a hét végén igen elismerõen szólt Francesco Tottiról, a csapat legjobbjáról, mielõbb meg akar egyezni, mert a klubra John Fisher, az amerikai Gap ruhamárka tulajdonosa is pályázik.

Totti örülne Soros érkezésének

A források úgy tudják, a Roma szerdai, manchesteri BL-mérkõzése után azonnal tárgyalni kezdenek a felek, és ha minden a tervek szerint alakul, Soros már pénteken futballklub-tulajdonos lehet.

Az olasz elsõ osztályú bajnokságban jelenleg második helyen álló, kétszeres Serie A-gyõztes egylet pénzügyi válságban van, mert az 1993 óta irányító Sensi család 343 millió euró adósságot halmozott föl, és hitelezõitõl három hónapot kapott a deficit kezelésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?