Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A zseniális magyar öngól világhírű lett

2008.04.09. 12:45
Amikor a DVSC-Fehérvár kupanegyeddöntõn a kivédett 11-es után hatalmasat rúgott a labdába és elképesztõ öngólt szerzett, a szlovák Durica aligha gondolta, hogy megmozdulása bejárja a világot. Mi gondoltuk, és igazunk lett.

"Ezen az öngólon nevet a futballvilág" - írta a Bild kedden. A német bulvárlap honlapja arról az elképesztõ mozdulatról emlékezett meg, amelyet az Index úgy vezetett fel: "Évekig errõl az öngólról fognak beszélni."

Több külföldi újság is cikkezett videóval megspékelve a szlovák Pavol Durica találatáról, amelyet közel két hete szerzett, a DVSC-Fehérvár kupa-negyeddöntõ hajrájában. Röviden felidézve: a 87. percben a hazaiak 2-1-es - és az elsõ meccs azonos eredménye miatt hosszabbítást jelentõ - vezetésénél Dombi Tibor buktatása miatt tizenegyeshez jutottak a debreceniek. A büntetõt Takács lõtte, Sebõk Zsolt kapus bravúrral védett. A kipattanóra ott termett a télen érkezett szlovák játékos, és határozott lövéssel bombaöngólt vágott a fehérvári kapu felsõ sarkába. Tökéletes mozdulat volt.

A fehérváriak összeomlottak, földre rogytak, az öltözõ felé indultak. A meccs után az edzõ, Disztl László nem bántotta a hibázó focistát. De fordult vele a világ: napokkal késõbb az NB III-as tartalékcsapathoz zavarták, õ azonban nemet mondott, így véget ért nem túl gyümölcsözõ együttmûködése a klubbal.

Az internetezõk is hálásak az öngólért: a Youtube-on három verzióban található meg a lövés, ezeket összesen 1,8 millióan nézték meg egy hét alatt.

A felvétel népszerûségének jót tett a Bild cikke is, amely a tények leírására szorítkozott. A végén meg hozzátették: az év végi összefoglalóba biztosan bele fog férni a jelenet. Durica nevét nem írta le a cikk.

Az angol Metro honlapján Vicces magyar öngól címmel emlékeztek meg az esetrõl. Azt írják, Durica találata a legszebbek közé való, majd röviden leírják az esetet. A végén megjegyzik, biztosan mindenki nagyon sajnálja a szlovák játékost.

Korábban a tekintélyes focilap, a FourFourTwo internetes oldalára is felkerült már a felvétel, de ott most nem találtuk meg.