Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Nemcsak a 11-esek miatt bukott az Arsenal

2008.04.09. 17:13
Arsene Wenger Arsenal-edző a bírókat okolta csapata BL-kiesése miatt. Részben igaza van, de ha ügyesebb, akkor most ő örülhetne, és nem a Liverpool- Rafa Benítez. Vitatkozunk a világ egyik legjobb menedzserével.

Megadott és nem megadott büntetőn múlt az Arsenal Liverpool elleni kiesése a Bajnokok Ligájából, állítja Arsene Wenger, a londoniak menedzsere.

Csapata az első meccsen 1-1-es állásnál nem kapott meg egy jogos büntetőt, a kedd esti visszavágón 2-2-nél hibásan fújt be ellenük egyet a bíró.

Rafa Benítez, a győztesek edzője is elismerte, nem jobbak, mint az Arsenal, ám két meccs alapján mégis ők mentek tovább.

Épp a büntetők miatt, vagy azért, mert ők kevesebbet hibáztak.

Wenger azonban arról nem beszélt, hogyan maradhatott le az első gólnál amatőr módon a fejelő Samy Hyypiáról középhátvédje, Phillip Senderos. A 34 éves védő, akinek specialitása a fejelés, simán lerázza magáról 12 évvel fiatalabb ellenfelét a csatárok legegyszerűbb trükkjével: bemozdul az egyik irányba, majd vissza a másikba, és Senderos már nincs sehol.

Wenger, akinek keretében az összes többi játékos 11 másodperc alatt futja a száz métert, folyamatosan játszatja a nem Premier League-szintű svájci futballistát.

Az, hogy a második gól előtt is róla fordult le Fernando Torres, természetes. Hogyan tudná lefogni napjaink egyik leggyorsabb csatárát az, aki 34 éves hátvéddel sem boldogul?

De Senderos hibái is belefértek volna, ha az első meccsen nincs Nicklas Bendtner ügyetlenkedése, amikor 1-1-nél a Liverpool gólvonalán védte ki Cesc Fabregas kapuba tartó lövését. (Akkor azt mondtuk: kieshetnek miatta.)

A jogos és jogtalan büntetőkkel együtt 2-1 ott, 2-3 Liverpoolban, és az Arsenal máris a négy között lenne több idegenben lőtt góllal. Steve Gerrard hiába rúgja be a büntetőt, a londoniaknak nyolc percet kellett volna kivédekezniük, és továbbjutnak.

A bírók hibáztak, de hibáztak már a múltban is, nincs edző a világon, aki ne kapott volna ki játékvezető miatt.

Az viszont biztos, a csapatot nem a bírók rakják össze, és a meccset a kispadról néző arsenalos Alexandre Song, ha nem is olyan tapasztalt, mint Senderos, biztosan nem maradt volna le egy 34 évesről, sőt talán még Torrest is megszorongatta volna.

De mindez csak okoskodás: ha az első meccs eredménye más, semmi sem alakul ugyanúgy a visszavágón sem.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!