Viola
-5 °C
-2 °C

A Fradi biztosan NB I-es lesz, de hogyan?

2008.04.09. 16:36
A Ferencváros harmadik a másodosztályban, pedig egyértelmű célja, hogy jövőre első osztályú legyen, három éven belül pedig BL-szereplő. Jelenleg úgy tűnik, a Manchestert könnyebb lesz kivernie BL-selejtezőn, mint megelőznie a Kecskemétet és a Szolnokot.

A Ferencváros labdarúgócsapatának hat pont a hátránya az NB II Keleti csoportjában. A Kecskemét vezet, de a Szolnok is megelőzi. Ez azt jelenti, hogy ha a hátralévő összes meccsét megnyeri - a kecskemétiek elleni rangadót is -, akkor sem biztos, hogy feljut az élvonalba.

Legalábbis a pályán nem, igaz, nem is ott esett ki. Hanem a tárgyalóteremben, Esetleg fel is kerülhet ott. A mai magyar labdarúgás viszonyait nézve számos lehetőség van Lisztesék előtt, hogy jövőre az élvonalban szerepeljenek.

A Fradi feljuthat, ha több pontot szerez, mint a jelenleg előtte álló Kecskemét és Szolnok, ez a legnehezebb. A csapat formáját nézve hamarabb megtörténhet, hogy még jobban leszakad a vezető párostól.

Hogyan jut fel a Fradi?

 • 2642
  Mi az a Fradi?
 • 1518
  Kizárnak vagy hatot
 • 1159
  Összeszedi magát
 • 952
  Beolvad a REAC-ba
 • 797
  Mindent megbán az MLSZ
 • 539
  A többi úgysem akar

A következő lehetőség, hogy az MLSZ betartja a szabályokat, és tényleg csak azokat engedi indulni az NB I-ben, akik végig tudják játszani a bajnokságot. Könnyen előfordulhat, hogy a bennmaradt 14 együttes és a hozzá csatlakozó két NB II-es csoportelső közül nem mindenki tudja teljesíteni a kiírás feltételeit, és visszalép, így ha a Fradinak rendben lesz a költségvetése, esélyt kap az indulásra.

Vagy mondjuk fuzionál valamelyik gyenge feltételrendszerű klubbal. Esetleg célprémiumot ajánlanak a Szolnok és a Kecskemét ellenfeleinek. Lehetőség tehát van bőven. Szavazzanak!

Aláírták a befektetői szerződést

Szerdán az FTC klubházában aláírták a befektetői szerződést az Üllői úti hat plusz két hektáros ingatlan tulajdonjogának értékesítéséről. A megállapodás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) ZRt., a Ferencváros, a létesítményt üzemeltető Sportfolió Kht. és az angol befektető, a Real Esplanade között jött létre. Az angol tulajdonosnak 30 napon belül kell átutalnia a vételárat. (MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!