Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Holland szövetségi kapitányt akar Kisteleki

2008.04.09. 12:46
A holland lapok szerint Kisteleki István MLSZ-elnök Hollandiában keres szövetségi kapitányt. Neveket is közölnek, de a magyar szövetségben szokás szerint mindent tagadnak.

A német után ezúttal a holland vonal van soron az MLSZ-ben. A Nemzeti Sport értesülései szerint Kisteleki István, a magyar futball első számú vezetője Hollandiában keres szövetségi kapitányt és fejlesztési igazgatót.

Az Algemeen Dagblad politikai napilap meg is nevezi a három jelöltet. Ezek: Aad de Mos, aki 1988-ban KEK-et nyert a belga Mechelen együttesével, Erwin Koeman, aki játékosként 1988-ban Eb-győztes volt, a későbbiekben a Feyenoord edzőjeként is dolgozott, és Danny Blind, aki játékosként valamennyi európai kupasorozatban nyert az Ajax együttesével, de edzőként csak egy holland kupát tud eddig felmutatni.

Az MLSZ-ben annak ellenére cáfolják a holland információkat, hogy a lapok név szerint megemlítik Kistelekit, aki a magyar fél részéről tárgyalt. A magyar futballról rövid áttekintését is közölnek, benne a két elbukott vb-döntővel és azzal a ténnyel, hogy legutóbb 1986-ban szerepeltünk jelentős világversenyen.

Az AD szerint a magyarok leginkább a Sparta Rotterdam futballigazgatójaként dolgozó Danny Blindet látnák szívesen a válogatott élén. A rotterdami klubnál azonban úgy vélik, biztos, hogy Blind kitölti három évig érvényben levő szerződését.

Annak ellenére, hogy az MLSZ-nél váltig hangoztatják, nincs kapitánykérdés, Blind már a múlt héten jelezte a rotterdami klub vezetőinek, hogy megkeresték Magyarországról. Az más kérdés, hogy a vezetők úgy vélik, klubjuknál sokkal többre viheti, mint a magyar válogatottnál.