Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Holland szövetségi kapitányt akar Kisteleki

2008.04.09. 12:46
A holland lapok szerint Kisteleki István MLSZ-elnök Hollandiában keres szövetségi kapitányt. Neveket is közölnek, de a magyar szövetségben szokás szerint mindent tagadnak.

A német után ezúttal a holland vonal van soron az MLSZ-ben. A Nemzeti Sport értesülései szerint Kisteleki István, a magyar futball első számú vezetője Hollandiában keres szövetségi kapitányt és fejlesztési igazgatót.

Az Algemeen Dagblad politikai napilap meg is nevezi a három jelöltet. Ezek: Aad de Mos, aki 1988-ban KEK-et nyert a belga Mechelen együttesével, Erwin Koeman, aki játékosként 1988-ban Eb-győztes volt, a későbbiekben a Feyenoord edzőjeként is dolgozott, és Danny Blind, aki játékosként valamennyi európai kupasorozatban nyert az Ajax együttesével, de edzőként csak egy holland kupát tud eddig felmutatni.

Az MLSZ-ben annak ellenére cáfolják a holland információkat, hogy a lapok név szerint megemlítik Kistelekit, aki a magyar fél részéről tárgyalt. A magyar futballról rövid áttekintését is közölnek, benne a két elbukott vb-döntővel és azzal a ténnyel, hogy legutóbb 1986-ban szerepeltünk jelentős világversenyen.

Az AD szerint a magyarok leginkább a Sparta Rotterdam futballigazgatójaként dolgozó Danny Blindet látnák szívesen a válogatott élén. A rotterdami klubnál azonban úgy vélik, biztos, hogy Blind kitölti három évig érvényben levő szerződését.

Annak ellenére, hogy az MLSZ-nél váltig hangoztatják, nincs kapitánykérdés, Blind már a múlt héten jelezte a rotterdami klub vezetőinek, hogy megkeresték Magyarországról. Az más kérdés, hogy a vezetők úgy vélik, klubjuknál sokkal többre viheti, mint a magyar válogatottnál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!