Huba
17 °C
33 °C

Priskint visszarendelte a Watford

2008.04.09. 09:31
Az angol másodosztály magyarjai közül Priskin Tamásnak és Buzsáky Ákosnak is esélye van arra, hogy eggyel előrébb lépjen. A tízgólos Buzsáky türelmes, a QPR vezetői 30 millió fontot is a csapatra költenek, így tudják, előbb vagy utóbb ott lesznek a legjobbak közt. Ott voltunk a QPR-Preston meccsen.

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság magyar érdekeltségű rangadója lehetett volna a Queens Park Rangers-Preston meccs, de Buzsáky Ákos sérülése miatt nem léphetett pályára, Priskin Tamás pedig csereként állt be és gólt szerzett. A helyszínen láttuk az összecsapást.

Priskinnek volt egy szép fejese is, de akkor a kapus hárítani tudott. Még egy gólt lőhetett volna a magyar, amikor - 1-2-nél - a QPR kapusa szögletnél fejelni szeretett volna, de a labda a közelébe sem ment, így a magyar csatár az üresen maradt kapura fordulhatott volna. Lövés helyett az oldalvonal felé vette az irányt, végül szerelték, ráadásul őt érintette utoljára a labda.

A szlovákiai származású csatárt leszúrta a csapatkapitány a meccs után a kezdőkörben, mert a kihagyott lehetőség után a hazai csapat egy fejessel egyenlített, odalett a három pont. Priskint a meccs után a feljutásért harcoló Watford visszarendelte, de utolsó prestoni fellépését nem sikerült igazán emlékezetessé tennie.

A másik magyar, Buzsáky Ákos március huszonkettedikén lőtte be tizedik bajnoki gólját, de előtte sem edzett, a Szlovénia elleni válogatott meccsen egy félidőt vállalt, azóta nem lépett pályára. A QPR nélküle nem nyert, két döntetlent játszott, de bennmaradása biztos.

"Naponta gyulladáscsökkentőket kell szednem, remélem, két hét múlva ott lehetek a pályán. Addig nem tehetek mást, mint hogy otthon edzem, erősítem a lábamat" - mondta a londoni középpályás.

Buzsáky elismerte, a hét végén is gyatrán játszottak, a kilencvenegyedik és a kilencvenkettedik percben azonban két gólt szereztek, így egy pontot szereztek. "Eddig általában így veszítettünk pontokat, most nyertünk egyet, hosszú távon kiegyenlítődnek ezek a dolgok."

A játékost nem foglalkoztatják a roló szóló pletykák, hogy esetleg az FA-kupa nagy esélyese, a Portsmouth szemet vetett rá. "Olvasom ezeket a híreket, de nem izgat, mert a QPR-nál jól érzem magam, és itt előbb vagy utóbb tényleg első ligás csapat lesz. Csak az a kérdés, velem, vagy nélkülem. Flavio Briatore áldozni akar a csapatra, biztosan nem torpan meg, ha a zsebébe kell nyúlni, akár harmincmillió fontot is ráfordít a csapatra. Jó szezon van mögöttem, a tíz gól sokat érhet."

A huszonöt éves Buzsáky hozzátette, ha a Plymoutht sikerült volna együtt tartaniuk a vezetőknek, akár egyenes ágon is felkerülhettek volna, de rajta kívül az edző és az egyik legjobb csatár is távozott tavaly ősszel. Halmosiéknak még így is van esélyük, hogy a rájátszást jelentő harmadik helyre kerüljenek.