Tekla
8 °C
20 °C

Ronaldinho és Sevcsenko is a Milané lehet

2008.04.11. 16:31
Milánóban most már biztosra veszik, hogy Ronaldinho eligazol a Barcelonából. És azt is, hogy nem az Interben, hanem a Milanban folytatja, ahová visszatér Andrij Sevcsenko is. Sőt állítólag az arsenalos Mathieu Falminit is vinnék. Kicsit erős lenne a keret az UEFA-kupába.

A La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozó Milan-vezetők állításai szerint Ronaldinho elhagyja a Barcelonát és biztosan a BL-címvédőnél folytatja.

Ronaldinho talán már nem veszi magára ezt a mezt

"Ronaldinho azt mondta, ha csapatot kell váltania - márpedig maga kérte a váltást -, akkor egy jöhet szóba, a világ legjobbja, a Milan" - nyilatkozta a választási kampány hajrájában járó tulajdonos, Silvio Berlusconi a Porta a Porta című tévéműsorban.

Nem kevésbé volt bizakodó az alelnök Adriano Galliani, aki azt mondta, hisz abban, hogy sikerül leigazolni a brazil világbajnokot.

A lap arról is írt, hogy Ronaldinho testvére, aki egyben ügynöke is, egy milánói étteremben találkozott Gallianival, és megegyeztek, hogy az olasz klub 20 millió eurót fizet érte a spanyoloknak. Az átigazolás összesen 84 milliójába kerülhet a Milannak - amelyre Silvio Berlusconi elnök szerint megvan a fedezet -, mivel a futballista négy év alatt 64 millió keresne.

Sevcsenko viszont még viselheti ezt a mezt

"Vagy a Milanba megy, vagy sehova" - nyilatkozta a 28 éves világklasszis testvére arról, hogy egyes források szerint az Internazionale ötmillió euróval többet - azaz 25-öt - kínált városi riválisánál. Azonban maga az Inter-tulaj Massimo Moratti cáfolta, hogy versenyeznének Ronaldinhóért a Milannal.

Visszatérhet a csapatba Andrij Sevcsenko is, Berlusconi szavai szerint az ukrán előtt nyitva vannak a kapuk. Ezt bizonygatta Galliani is, aki elárulta, Sevcsenko megtette a legfontosabb lépést, felhívta az edzőt, Carlo Ancelottit. A 2006-ban baráti alapon, de jókora összegért a Chelsea-be távozott csatár állítólag így köszöntötte volt edzőjét: "Kedves Carlo! Seva vagyok, tisztázzunk mindent!"

Berlusconi ugyanakkor arról is beszélt, mindkét focistának szerződése van a jelenlegi klubjával, tehát nem lehet kész ténynek venni az átigazolásukat.

Most már Flamini is képben

A Gazzetta egy harmadik nagy nevet is bedobott a Milannal kapcsolatban: az arsenalos Mathieu Flaminit is szeretnék a piros-feketék. A franciát a Juventus is vinné, és a Milan jelenleg ötödik a bajnokságban, ami csak UEFA-kupás indulást jelent. A lap szerint ez nagy hátrány lehet az esetleges tárgyalásokon.