Tekla
9 °C
20 °C

Kassai meccset vezethet az olimpián

2008.04.11. 13:45
A magyar játékvezető tartalmas nyár elé néz, az Eb-n tartalék játékvezetőként, az olimpián viszont első számú bíróként számítanak rá.

Kassai Viktort a labdarúgó NB I tavaszi szezonjában számos bírálat érte rossz, illetve rossznak ítélt döntései miatt. Az itthon sokat támadott bíró ennek ellenére nemzetközileg az egyik legelismertebb a szakmájában. Ennek folyományaként bekerült abba az 54 fős keretbe, amelynek tagjai számításba jöhetnek a 2010. évi világbajnokságon.

Vágner László, az MLSZ JB elnöke az elmúlt napokat a FIFA meghívására a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség vendégeként a szervezet székházában töltötte, ahol három napon át készítették fel a bírókat segítő instruktorokat. Ebbe a rangos csapatba került be Kassai, akinek instruktoraként a nemzetközi szövetség éppen Vágnert bízta meg.

Európát ezúttal öt bíró képviseli a kínai fővárosban, közöttük találhatjuk a magyar játékvezetőt is, akinek asszisztensei várhatóan ugyanazok lesznek, mint a tavalyi kanadai U20-as vb-n: Erős Gábor és Vámos Tibor.

Kassai Viktor mindezek tudatában vehet részt április 14-17. között Nyonban a nyári Eb játékvezetőinek felkészítésén, ahol - mint korábban megírtuk - negyedik játékvezetőként működik közre.

Eközben az UEFA - a közelmúltban nemzetközi listára kerültekből - kijelölt kilenc új játékvezetőt, akiket a következő két évben megkülönböztetett figyelemmel kísér. Ennek a csapatnak lett tagja legfiatalabbként Vad II. István, aki az elmúlt másfél évben kiváló osztályzatokat kapott a nemzetközi mérkőzéseken.