Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kassai meccset vezethet az olimpián

2008.04.11. 13:45
A magyar játékvezető tartalmas nyár elé néz, az Eb-n tartalék játékvezetőként, az olimpián viszont első számú bíróként számítanak rá.

Kassai Viktort a labdarúgó NB I tavaszi szezonjában számos bírálat érte rossz, illetve rossznak ítélt döntései miatt. Az itthon sokat támadott bíró ennek ellenére nemzetközileg az egyik legelismertebb a szakmájában. Ennek folyományaként bekerült abba az 54 fős keretbe, amelynek tagjai számításba jöhetnek a 2010. évi világbajnokságon.

Vágner László, az MLSZ JB elnöke az elmúlt napokat a FIFA meghívására a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség vendégeként a szervezet székházában töltötte, ahol három napon át készítették fel a bírókat segítő instruktorokat. Ebbe a rangos csapatba került be Kassai, akinek instruktoraként a nemzetközi szövetség éppen Vágnert bízta meg.

Európát ezúttal öt bíró képviseli a kínai fővárosban, közöttük találhatjuk a magyar játékvezetőt is, akinek asszisztensei várhatóan ugyanazok lesznek, mint a tavalyi kanadai U20-as vb-n: Erős Gábor és Vámos Tibor.

Kassai Viktor mindezek tudatában vehet részt április 14-17. között Nyonban a nyári Eb játékvezetőinek felkészítésén, ahol - mint korábban megírtuk - negyedik játékvezetőként működik közre.

Eközben az UEFA - a közelmúltban nemzetközi listára kerültekből - kijelölt kilenc új játékvezetőt, akiket a következő két évben megkülönböztetett figyelemmel kísér. Ennek a csapatnak lett tagja legfiatalabbként Vad II. István, aki az elmúlt másfél évben kiváló osztályzatokat kapott a nemzetközi mérkőzéseken.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?