Árpád
-2 °C
4 °C

Nudistákkal népszerűsítik a foci-Eb-t

2008.04.11. 09:18
Spencer Tunick világhírű amerikai fotós másfél évtizede találta ki, hogy modelljei meztelenül szerepeljenek képein. Most a 2008-as osztrák-svájci foci-Eb népszerűsítése céljából keres önkénteseket, hogy őket a döntő helyszínén fotózhassa le, természetesen ruhátlanul.

Nem mindennapi munkára készül Spencer Tunick amerikai fotós: a művész a júniusi osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság alkalmából a döntő színhelyén, azaz a bécsi Ernst Happel Stadionban szeretne lefotózni 2008 embert, méghozzá meztelenül.

"Nagyszerű ötlet, amely megmutatja, hogy az emberek egyenlők, akárcsak a sportban" - mondta Katharina Murschetz, a bécsi Műcsarnok vezetője.

Spencer Tunick

Tunick - akinek a meztelen fotózás a "szakterülete" - saját honlapján keresi a jelentkezőket. Sok valószínűleg dolga nem lesz, mert már most több mint kétezren szeretnének felkerülni a történelmi képre.

Azt nem tudni, kapnak-e érte honoráriumot, az azonban biztos, a képből minden résztvevő kap majd egy másolatot. A fotókat június 23-án Bécs főterén állítják ki.

Tunick 1992 óta fotóz ruhátlan tömegeket. Kezdetben csak egy-egy személy volt a nyilvános helyeken elkészített képeken, a későbbiekben azonban áttért a csoportképekre. A világ számtalan nagyvárosában alkotott már, így Londonban, Bécsben, Melbourne-ben és New Yorkban álltak neki meztelenül modellt.

Mexikóváros, Zocalo tér

Az eddigi csúcsot tavaly állította fel, amikor 18 000 ember állt neki modellt Mexikóváros főterén, a Zocalo téren. De egyéb abszurdnak tűnő ötletekkel is előállt már, volt amikor csokoládéba mártotta, vagy éppen egy élőkép megformázására kérte modelljeit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?