Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Zseniális játék az olasz szuperrangadón

2008.04.12. 22:52
Két mérkőzést rendeztek a Serie A 33. fordulójában szombaton. A nyitó találkozón a Palermo 1-0-ra verte a Catania csapatát, a Juventus fantasztikus csatát vívott az AC Milannal. A tét a BL-indulás volt, a forduló előtt 6 pont volt a két csapat közt a különbség.

A 12. percben Alessandro Del Piero a 14. szezongólját szerezte. Kalac fáradt öregember módjára spárgával próbált menteni, kicsit késett, a labda a kapu bal oldalába vágódott. Majdnem a középkezdés után egyenlített a Milan. Favalli beadását Inzaghi a bal kapufa mellé helyezte. 30 másodperc múlva már nem volt ekkora szerencséjük a házigazdáknak. Kaká futott be egy lehetetlennek tűnő labdát, középre tette, Inzaghi most nem hibázott.

A 31. percben már a vendégeknél volt az előny. Ambrosini átadását követően Bonera kihagyhatatlan helyzetbe hozta Inzaghit, aki nem is hagyta ki, tökéletesen kijátszották Buffont. A 38. percben Kaká szenzációs bombát eresztett meg, Inzaghi kis híján a harmadik gólját is megszerezte. Érdekes góllal folytatódott. A milánói védők réges-rég elrúghatták volna a labdát, Del Piero odapiszkált, Camoranesi beívelt, Trézéguet fejesét Kalac hatalmas bravúrral hárította. De pechjére pont Szalihamidzsics lábára ütötte a labdát, akiről az a hálóba pattant. Ezzel egyenlített a Juve, így vonulhattak pihenőre a játékosok.

Ugyanott folytatták a csapatok, ahol az első félidőben abbahagyták. Az 53. percben Grygera 34 méterről elképesztően nagy lövést küldött kapura, Kalac óriási bravúrral hárított. A 62. percben megint a Juve előtt adódott gólszerzési lehetőség. Sissoko ragyogóan ment el a jobb oldalon, beadásába Bonera belecsúsztatott, de Stendardo lemaradt, pedig 5 méterre az üres kapuval szemben állt.

A 68. percben újabb fordulat következett be, a Milan egyik legjobb védőjét, Bonerát egy nagyon csúnya szabálytalanság után kiállította a játékvezető. Tíz perccel a meccs vége előtt Camoranesi beadását a találkozón másik duplázó, Szalihamidzsics fejelt közelről a kapuba. A Milan a végén mindent megpróbált, többet támadott, mint a Juve, a 95. percben még egy esélyt kapott, Kalac is előre jött, de Seedorf beadása nem volt jó. A Milan lassan behozhatatlan hátrányba kerül a Bajnokok Ligája indulást jelentő pozícióért folytatott harcban, már az UEFA-kupa-indulás is veszélybe került.

A nap másik mérkőzésén szicíliai rangadót rendeztek, a Palermo hat perccel a lefújás előtt szerezte meg a győztes gólt.

Juventus-Milan 3-2 (2-2). Gólszerző: Del Piero (12.), Szalihamidzsics (45., 80.) ill. Inzaghi (14., 31.), Palermo-Catania 1-0 (0-0). Gólszerző: Miccoli (84.).