Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Felgyújtották a stadiont, elmaradt a meccs

2008.04.14. 12:54
Elmaradt a Groningen-Ajax holland bajnoki, mert a szurkolók által bedobált papírcsíkok meggyulladtak, és a tűz átterjedt a lelátóra is. A fentebb ülőket ez nem nagyon zavarta, tovább hajigálták a tűzre a papírt.

A holland labdarúgó-bajnokság vasárnapi meccsein a PSV nem tudott győzni, így elmaradt Dzsudzsákék bajnokavatása. A lapok sportrovatában azonban mégsem ez a hír vezetett, hanem a Groningen-Ajax meccs történései. Annak ellenére, hogy a találkozót meg sem rendezték.

Az Algemeen Dagblad politikai napilap például Pánik a stadionban címmel és döbbenetes képpel jelent meg, amelyen két szurkoló a füvön fekvő társukat nézi, miközben a háttérben sűrű füst gomolyog.

A Voetbal Internationalnál egy pályamunkás takarítja el a romokat a 20 ezres stadionban, miközben az üres lelátók előtt még mindig füstöl az elégett papír.

A találkozó halasztásának oka, hogy a hazai szurkolók számtalan papírcsíkot a pályára dobáltak, ami roppant látványos megoldás volt. Eddig kiderítetlen okokból azonban - valószínűleg a petárdák szikráitól - a lelátó előtt felhalmozódott hatalmas kupac meggyulladt.

Hiába próbálták meg eloltani a tüzet a pályamunkások, a lángok átterjedtek a lelátóra is. A feljebb ülő szurkolók azonban roppant mód élvezték a látványt, és további papírcsíkokat dobáltak a lángokba.

A nézők egy része a játéktérre menekült, de a legtöbbjüknek sikerült a kijáratokon át elhagyni a stadiont; tizenkilencen enyhe füstmérgezést szenvedtek.

A játékosok az öltözőbe menekültek, többen rosszul lettek. A lángok megfékezése után a rendőrség kiüríttette a stadiont, a mérkőzést szerdán játssza le a két csapat. Ha az Ajax nem szerzi meg mind a három pontot, a PSV bajnok lesz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!