Friderika
12 °C
29 °C

16 ezer kilométert utaznak 1 meccsért

2008.04.15. 10:19
A futball szeretete nem ismer határokat, ezt bizonyítja egy angol pár, akik nemrég költöztek Ausztráliába, de most visszautaznak csapatuk, a Portsmouth FA-Kupa-döntőjére. Az egymillió forintba kerülő útnak úgy vágnak neki, hogy jegyük sincs a meccsre.

16 ezer kilométert repül egy frissen Ausztráliába költözött brit házaspár, hogy visszatérjen Angliába egy focimeccs erejéig. A 24 éves Nikki Marden és a 26 esztendős Craig Winter alig két hónapja vándorolt ki a világ túlfelére, Adelaide-be.

Akkor még nem tudhatták, hogy kedvenc csapatuk, a Portsmouth játssza a világ legrégibb és egyik legrangosabb sorozatának, az FA-kupának a döntőjét a Wembleyben a Cardiff-fal. "Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar visszatérek Angliába" - nyilatkozta a férj.

Semmiképpen nem akarnak lemaradni az eseményről, pedig nem tervezték, hogy ily hamar visszalátogatnak szülőhazájukba. Az sem rettenti el őket a nagy utazástól, hogy nem lesz olcsó a mulatság, hiszen bő 1 millió forintba kerül az út.

Elszántságukat mutatja: úgy vágnak neki a nagy útnak, hogy még jegyük sincs a meccsre. "Nagyon remélem, hogy sikerül kapnunk, különben igen sokat költünk el semmiért" - mondta a Daily Mirror című brit lapnak a férj.