Huba
17 °C
33 °C

Németh K. lesz Fernando Torres ékpárja

2008.04.15. 07:47
A Liverpool kezdőcsapatában, Fernando Torres csatártársaként képzeli el Németh Krisztiánt a squarefootball.net szakírója. Tehetségkutató rovatában agyondicséri a magyart, és állítja, csatlakozása Rafa Benítez keretéhez csak idő kérdése.

Az Arsenalt a BL-ből kiverő Ryan Babel és Dirk Kuyt utódjaként, Fernando Torres csatártársaként képzeli el Németh Krisztián jövőjét a squarefootball.net szakírója.

A máltai származású újságíró, Paul Grech Be fog válni című, fiatal tehetségeket bemutató rovatának legutóbbi kiválasztottja a magyar csatár, aki jelenleg a Liverpool FC tartalékcsapatában szerepel.

A 19 éves labdarúgó kilenc meccsen nyolc gólt szerzett az idényben, társaival bajnok lett, két fordulóval a vége előtt.

"Kivételesen ügyes a labdával, nagyszerűen lát a pályán, vele született érzéke van a góllövéshez, ez gyakran a gárda kiemelkedő emberévé teszi" - írja cikkében Grech.

Állítja, Németh megállná a helyét a Premier League-ben, és sokak szerint már az első keretnél lenne a helye.

Lelkesítő írásában megjegyzi viszont: a tartaléknál alig találkozott olyan ellenféllel, akivel a felnőttek között szembekerülne. Ahol jelenleg szerepel, "fiúk futballoznak fiúk ellen".

A Liverpool általában egyetlen csatárral, Fernando Torresszel áll föl, Grech nem ámít senkit, a szezonban már 30 gólos spanyolt képtelenség lenne kiszorítani.

Némethnek, mivel a kicsik között szintén második csatárt játszik, Babel vagy Kuyt helyén lenne esélye a csapatba kerülni.

Nem könnyű a feladat, a holland támadó az Arsenal elleni BL-párharc első meccsén játszott remekül és rúgott gólt, társa, Babel a visszavágón tette ugyanezt, és hozta össze a döntő tizenegyest.

Ennek ellenére a squarefootball szakembere szerint - aki tehetség hiányában labdába életében keveset rúgott - csak idő kérdése, hogy Németh mikor kerül Rafa Benítez menedzser kezdő tizenegyébe.