Ábrahám
17 °C
29 °C

Gera góljával állt élre a West Bromwich

2008.04.16. 10:53
Gera Zoltán góljával nyert a WBA, és az angol másodosztály élére állt. Több magyar játékos is betalált, elképzelhető, hogy a nyári átigazolási szezonban is főszerepet kapnak.

Magyaros napok vannak az angol labdarúgó-másodosztályban. Hétfőn Halmosi Péter a Plymouth színeiben már a második percben betalált a Sheffield Wednesday elleni mérkőzésen. Az egykori debreceni labdarúgó szabadrúgásból volt eredményes, öröme ugyanakkor nem lehetett teljes, mert a meccsen csak döntetlent ért el csapata.

Kedden Ferenczi István is betalált a Barnsley színeiben, de neki annyi öröme sem lehetett, mint Halmosinak, hiszen gólját a 91. percben szerezte, amikor a vendég Hull City már 3-0-ra vezetett.

A legjelentősebb sikert Gera Zoltán érte el, győztes gólt lőtt a Wolverhampton otthonában. A Wolwes-WBA meccs azon a környéken egyébként is Újpest-Fradinak felel meg, így Gera gólja duplán fontos volt.

A magyar válogatott csapatkapitánya a második félidőben gyors kontra végén talált be, de szinte az egész meccsen roppant nagy kedvvel és veszélyesen játszott. A találkozó elején fejese a kapufáról pattant ki, majd szabadrúgása is alig ment mellé.

A WBA végig jobb volt ellenfelénél, Philips is kapufát lőtt, a győzelem nem forgott veszélyben. A birminghamiak két ponttal megelőzik a második Hull Cityt, hárommal a harmadik Stoke Cityt.

A magyar játékosok kelendőek lehetnek a nyári átigazolási szezonban. A Daily Star információi szerint Halmosi és Tímár követheti egykori csapattársát, Buzsákyt a Queens Parks Rangershez, míg Gerát bármennyire is akarja megtartani a WBA, több élvonalbeli együttes is jelezte, szívesen látnák.