Jolán
2 °C
4 °C

Megint divatba jött a kézzel ütött gól

2008.04.16. 07:05
Diego Maradona zseniális-dühítő vb-góljára mindenki emlékszik, csak a múlt hét végén hárman is megirigyelték a dicsőséget.

Az elmúlt hét végén a világ több futballpályáján is az isteni kokainista szelleme kísértett. Az argentin zseni az 1986-os mexikói vb-n az angolok elleni negyeddöntőben Shilton kapust megelőzve beleöklözött a labdába, a bíró nem vette észre a mozdulatot, nem érvénytelenítette a gólt. Anglia kiesett, Argentína később világbajnok lett.

Argentína-Anglia, 1986

Minden idők egyik legjobb futballistája mindig azt mondta, isten keze volt benne a gólban. Később mégis bocsánatot kért az angoloktól. Ugyanazon a meccsen lőtt még egy gólt, amelyet a vb-történet legszebb találatának választottak.

Szombaton a Manchester United-Arsenal csúcsrangadón a vendégek is hasonló góllal szereztek vezetést, amikor egy baloldali beadás után Adebayor ütötte a labdát a kapuba. A togói játékos furcsán tartotta a kezét, mintha éppen a fejét akarná védeni.

Manchester United-Arsenal

Olaszországban a Napoli-Atalanta meccsen a vendégek kapusa kiválóan védett, a hazaiak több nagy gólszerzési lehetőségét meghiúsította. Hamsik találata előtt is bravúrral hárított, de a másik oldalra nem ért át, így a hazai játékosnak csak az üres kapuba kellett betalálnia.

A második gólról sem tehetett, igaz, annak szerzője, Lavezzi sem. Egy baloldali beadás után a becsúszó játékos lábán felpattant a labda, amely a kezére pattant, onnan a kapuba. Az Atalanta játékosai hiába reklamáltak, a játékvezető megadta a gólt.

Napoli-Atalanta

Brazíliában a paulista állami bajnokság elődöntőjében a Sao Paulo a Palmeirassal találkozott. A hazaiak az Internazionalétól kölcsönvett Adriano két góljával nyertek.

Az első után sokáig vitatkoztak a vendégek játékosai, jogosan. A balról belőtt szabadrúgásra előrevetődve indult, de miután fejjel nem értre el a labdát, kézzel csúsztatta a kapuba.

Sao Paulo-Palmeiras

A második legalább ha nem is Maradona-szintű zsenialitás révén, de szép egyéni akció végén született. A sarokkal átvett labdát úgy vezette kapura, hogy ellenfelét kizárta a játékból, majd magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba. A meccset 2-1-re nyerte a Sao Paulo.

"Maradona a mexikói világbajnokságon hasonló módon talált a hálóba, mégis a vb legjobb játékosának választották. Nincs ebben semmi különös; előfordul a fociban az ilyen" - magyarázta tettét a brazil csatár. Adriano közvetlenül a mérkőzés után azt mondta, fejjel szerezte a gólt, ám amikor bemutatták neki a felvételt, elismerte, hogy kezezett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?