Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Megint divatba jött a kézzel ütött gól

2008.04.16. 07:05
Diego Maradona zseniális-dühítő vb-góljára mindenki emlékszik, csak a múlt hét végén hárman is megirigyelték a dicsőséget.

Az elmúlt hét végén a világ több futballpályáján is az isteni kokainista szelleme kísértett. Az argentin zseni az 1986-os mexikói vb-n az angolok elleni negyeddöntőben Shilton kapust megelőzve beleöklözött a labdába, a bíró nem vette észre a mozdulatot, nem érvénytelenítette a gólt. Anglia kiesett, Argentína később világbajnok lett.

Argentína-Anglia, 1986

Minden idők egyik legjobb futballistája mindig azt mondta, isten keze volt benne a gólban. Később mégis bocsánatot kért az angoloktól. Ugyanazon a meccsen lőtt még egy gólt, amelyet a vb-történet legszebb találatának választottak.

Szombaton a Manchester United-Arsenal csúcsrangadón a vendégek is hasonló góllal szereztek vezetést, amikor egy baloldali beadás után Adebayor ütötte a labdát a kapuba. A togói játékos furcsán tartotta a kezét, mintha éppen a fejét akarná védeni.

Manchester United-Arsenal

Olaszországban a Napoli-Atalanta meccsen a vendégek kapusa kiválóan védett, a hazaiak több nagy gólszerzési lehetőségét meghiúsította. Hamsik találata előtt is bravúrral hárított, de a másik oldalra nem ért át, így a hazai játékosnak csak az üres kapuba kellett betalálnia.

A második gólról sem tehetett, igaz, annak szerzője, Lavezzi sem. Egy baloldali beadás után a becsúszó játékos lábán felpattant a labda, amely a kezére pattant, onnan a kapuba. Az Atalanta játékosai hiába reklamáltak, a játékvezető megadta a gólt.

Napoli-Atalanta

Brazíliában a paulista állami bajnokság elődöntőjében a Sao Paulo a Palmeirassal találkozott. A hazaiak az Internazionalétól kölcsönvett Adriano két góljával nyertek.

Az első után sokáig vitatkoztak a vendégek játékosai, jogosan. A balról belőtt szabadrúgásra előrevetődve indult, de miután fejjel nem értre el a labdát, kézzel csúsztatta a kapuba.

Sao Paulo-Palmeiras

A második legalább ha nem is Maradona-szintű zsenialitás révén, de szép egyéni akció végén született. A sarokkal átvett labdát úgy vezette kapura, hogy ellenfelét kizárta a játékból, majd magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba. A meccset 2-1-re nyerte a Sao Paulo.

"Maradona a mexikói világbajnokságon hasonló módon talált a hálóba, mégis a vb legjobb játékosának választották. Nincs ebben semmi különös; előfordul a fociban az ilyen" - magyarázta tettét a brazil csatár. Adriano közvetlenül a mérkőzés után azt mondta, fejjel szerezte a gólt, ám amikor bemutatták neki a felvételt, elismerte, hogy kezezett.