István, Vajk
17 °C
34 °C

Ha piros lapot adsz, szájon váglak

2008.04.18. 12:33
A Somogyhatvan labdarúgócsapatának 45 éves jobbszélsőjét 2010 végéig eltiltották, mert a szünetben megverte az őt kiállító játékvezetőt és a 19 éves partjelzőnőt. Lakatos Béla azt mondja, csak a bírót ütötte, őt is csak azért, hogy ne maradjon adósa. Egyébként is a származására utaló megjegyzések borították ki.

A tény: a hétvégi Somogyhatvan-Tornádó megye III-as meccs a szünetben félbeszakadt, mert a hazaiak egyik játékosa - akit a 40. percben kiállítottak - megütötte és megrúgta a játékvezetőt. A szerdai fegyelmi tárgyalás után a futballistát 2010-ig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották.

Eddig sportszerűek voltak

"A jegyzőkönyv szerint a hazaiak játékosa a 40. percben kritizálta a partjelző munkáját, majd amikor ezért sárga lapot kapott, csúnya szavakkal sértegette a játékvezetőt, így kiállították. A szünetben a kiállított Lakatos Béla már civilben a levonuló játékvezetőt megrúgta és megütötte, a kettes számú asszisztenst pedig arcul ütötte" - ismertette az esetet az Indexnek Csík Jenő, a Baranya megyei labdarúgó-szövetség szigetvári versenybizottságának főtitkára.

Elmondása szerint a magáról megfeledkezett játékost a rendezőknek kellett kivezetniük a pályáról. Csík azért lepődött meg, mert a Somogyhatvan a bajnokság kezdete óta az utolsó helyen áll, eddig mégsem volt gond velük, sárga lapot is alig kaptak. Nincs is miért idegeskedniük, innen már nem tudnak kiesni.

Ketten együtt fiatalabbak

A játékvezető egy 22 esztendős fiatalember volt, aki két éve bíráskodik, a két partjelzője egy idősebb férfi és egy első éves egyetemista lány. Utóbbi kapta állítólag a pofont.

Csík elmondta, a szerdai fegyelmi tárgyaláson a játékos nem jelent meg, csak a sportegyesület elnöke, aki egyetértett a játékvezető által leírt szövegben foglaltakkal. A fegyelmi döntés értelmében Lakatost 2010. december 31-ig mindennemű labdarúgással kapcsolatos sporttevékenységtől eltiltották.

A szél volt, vagy meggondoltad magad?

A kiállított játékos másképp emlékszik az esetre. "A Tornádó 2-1-re vezetett, amikor egy támadásuknál a partjelző hölgy felemelte a zászlaját, hogy les. A mi védőink megálltak, a csatár nem. A hölgy erre leengedte a zászlót, a támadó meg a kapuba lőtt. Annyit kérdeztem tőle, hogy a szél fújta fel, les volt, vagy meggondolta magát" - emlékezett vissza Lakatos.

Véleménye szerint ezután a partjelző odahívta a játékvezetőt, és annyit mondott neki: a cigány úr csúnyán beszélt, büntesse meg. A játékvezető azonnal sárga lapot adott, mire ő annyit kérdezett, miért kapta, hiszen semmi csúnyát nem mondott.

Anyáztam, de ő is

"A játékvezető roppant lekezelő stílusban odaszólt, hogy fejezze be, sporikám, a játékkal foglalkozzon. Na ekkor tényleg mérges lettem, és csúnyán szóltam oda neki, de ezt most nem szeretném idézni. Maradjunk annyiban, anyáztam is, ami nem volt jó" - mondta Lakatos, aki azt állítja, a származását firtató megjegyzésre lett mérges.

Kifejtette, meglepetésére a játékvezető hasonló stílusban válaszolt, és még ki is állította. "Elismerem, hogy én kezdtem, de úgy érzem, egy játékvezetőnek sincs joga úgy beszélni, ahogy ő tette. Amikor ki akart állítani odaszóltam, ha pirosat adsz, szájon váglak."

Nehogy tartozzunk egymásnak

A 45 esztendős jobbszélső a hátralévő pár percben sem tudott megnyugodni, ezért a szünetben betartotta ígéretét, előbb megrúgta, majd megütötte a játékvezetőt. Ezt el is ismerte. "A partjelzőt viszont nem ütöttem meg, az nem igaz. Lehet, hogy amikor a bírót ütöttem, lecsúszott a kezem, de nem tudok róla, hogy bántottam volna a hölgyet. A bíró is csak azért kapott, nehogy úgy menjen haza, hogy tartozunk egymásnak."

Lakatos többször is hangsúlyozta, leginkább a cigányozás és a lekezelő stílus bántotta őt. Az eltiltással viszont nem nagyon foglalkozik, mert szeret annyira futballozni, hogy talál valami lehetőséget a játékra, ha mást nem, akkor kispályázik.