Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Ha piros lapot adsz, szájon váglak

2008.04.18. 12:33
A Somogyhatvan labdarúgócsapatának 45 éves jobbszélsőjét 2010 végéig eltiltották, mert a szünetben megverte az őt kiállító játékvezetőt és a 19 éves partjelzőnőt. Lakatos Béla azt mondja, csak a bírót ütötte, őt is csak azért, hogy ne maradjon adósa. Egyébként is a származására utaló megjegyzések borították ki.

A tény: a hétvégi Somogyhatvan-Tornádó megye III-as meccs a szünetben félbeszakadt, mert a hazaiak egyik játékosa - akit a 40. percben kiállítottak - megütötte és megrúgta a játékvezetőt. A szerdai fegyelmi tárgyalás után a futballistát 2010-ig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották.

Eddig sportszerűek voltak

"A jegyzőkönyv szerint a hazaiak játékosa a 40. percben kritizálta a partjelző munkáját, majd amikor ezért sárga lapot kapott, csúnya szavakkal sértegette a játékvezetőt, így kiállították. A szünetben a kiállított Lakatos Béla már civilben a levonuló játékvezetőt megrúgta és megütötte, a kettes számú asszisztenst pedig arcul ütötte" - ismertette az esetet az Indexnek Csík Jenő, a Baranya megyei labdarúgó-szövetség szigetvári versenybizottságának főtitkára.

Elmondása szerint a magáról megfeledkezett játékost a rendezőknek kellett kivezetniük a pályáról. Csík azért lepődött meg, mert a Somogyhatvan a bajnokság kezdete óta az utolsó helyen áll, eddig mégsem volt gond velük, sárga lapot is alig kaptak. Nincs is miért idegeskedniük, innen már nem tudnak kiesni.

Ketten együtt fiatalabbak

A játékvezető egy 22 esztendős fiatalember volt, aki két éve bíráskodik, a két partjelzője egy idősebb férfi és egy első éves egyetemista lány. Utóbbi kapta állítólag a pofont.

Csík elmondta, a szerdai fegyelmi tárgyaláson a játékos nem jelent meg, csak a sportegyesület elnöke, aki egyetértett a játékvezető által leírt szövegben foglaltakkal. A fegyelmi döntés értelmében Lakatost 2010. december 31-ig mindennemű labdarúgással kapcsolatos sporttevékenységtől eltiltották.

A szél volt, vagy meggondoltad magad?

A kiállított játékos másképp emlékszik az esetre. "A Tornádó 2-1-re vezetett, amikor egy támadásuknál a partjelző hölgy felemelte a zászlaját, hogy les. A mi védőink megálltak, a csatár nem. A hölgy erre leengedte a zászlót, a támadó meg a kapuba lőtt. Annyit kérdeztem tőle, hogy a szél fújta fel, les volt, vagy meggondolta magát" - emlékezett vissza Lakatos.

Véleménye szerint ezután a partjelző odahívta a játékvezetőt, és annyit mondott neki: a cigány úr csúnyán beszélt, büntesse meg. A játékvezető azonnal sárga lapot adott, mire ő annyit kérdezett, miért kapta, hiszen semmi csúnyát nem mondott.

Anyáztam, de ő is

"A játékvezető roppant lekezelő stílusban odaszólt, hogy fejezze be, sporikám, a játékkal foglalkozzon. Na ekkor tényleg mérges lettem, és csúnyán szóltam oda neki, de ezt most nem szeretném idézni. Maradjunk annyiban, anyáztam is, ami nem volt jó" - mondta Lakatos, aki azt állítja, a származását firtató megjegyzésre lett mérges.

Kifejtette, meglepetésére a játékvezető hasonló stílusban válaszolt, és még ki is állította. "Elismerem, hogy én kezdtem, de úgy érzem, egy játékvezetőnek sincs joga úgy beszélni, ahogy ő tette. Amikor ki akart állítani odaszóltam, ha pirosat adsz, szájon váglak."

Nehogy tartozzunk egymásnak

A 45 esztendős jobbszélső a hátralévő pár percben sem tudott megnyugodni, ezért a szünetben betartotta ígéretét, előbb megrúgta, majd megütötte a játékvezetőt. Ezt el is ismerte. "A partjelzőt viszont nem ütöttem meg, az nem igaz. Lehet, hogy amikor a bírót ütöttem, lecsúszott a kezem, de nem tudok róla, hogy bántottam volna a hölgyet. A bíró is csak azért kapott, nehogy úgy menjen haza, hogy tartozunk egymásnak."

Lakatos többször is hangsúlyozta, leginkább a cigányozás és a lekezelő stílus bántotta őt. Az eltiltással viszont nem nagyon foglalkozik, mert szeret annyira futballozni, hogy talál valami lehetőséget a játékra, ha mást nem, akkor kispályázik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?