Elemér
0 °C
10 °C

Gyilkos méhek és tehén a futballpályán

2008.04.20. 09:46
Kutya szaladt a pályára a Polonia és a Wisla lengyel bajnoki meccse közben. A hazaiak kapusának sikerült leszerelnie az ebet. Megszállta már a gyepet tehén, macska és mókus is, de a legkeményebb az volt, amikor méhek csaptak le a játékosokra Afrikában.

Labdarúgó-mérkőzés számtalan esetben szakadt már félbe. Történhetett mindez az időjárási viszonyok, a szurkolók, esetleg a pályán kirobbant tömegverekedés, vagy csak egy szimpla levonulás miatt. A legviccesebb valószínűleg az, amikor valamilyen állat kerül a pályára.

A legutóbbi ilyen eset a lengyel bajnokságban fordult elő, a Polonia és a Wisla meccsén egy kutya szaladt a gyepre. Hirtelen senki nem tudta, mit tegyen, míg a hazaiak kapusa - akinek a mozdulataiból úgy tűnt, ért a kutyákhoz - a pályán kívülre vezette az ebet. Ott nagy barátkozás közben megvárta, amíg jönnek a biztonságiak.

Tavaly a bosnyák-szlovén U21-es Eb-selejtező is félbeszakadt, amikor egy kis testű kutya a pályára szaladt. Próbálták vízzel locsolni és elkapni, sikertelenül. A kutyát végül egy munkás kergette le nagy nehezen a pályáról, ezzel ő kapta a meccs legnagyobb tapsát is.

Nagy sikere volt annak a nagyobb testű kutyának is, amely tavaly a két moszkvai együttes, a CSZKA és a Szpartak orosz bajnokiján futott be. A kutya mindenkihez kedves volt, a hazaiak brazil támadójával, Wagner Love-val elkezdett játszani is. Mindenkire hallgatott, kivéve a játékvezetőt.

Amikor egy pályamunkás megpróbálta lekísérni, jó kutya módjára követte, de az oldalvonalnál otthagyta, és folytatta tovább a kóválygását. Tette mindezt a 88. percben, 1-1-es állásnál.

Az egyik legviccesebb eset a 2007-es BL-elődöntőben történt, amikor az Arsenal-Villareal találkozón mókus keveredett a játékosok közé. Előbb beszaladt, majd a vendégek kapuja előtt nézelődött. A nagy hangzavartól valószínűleg megrettent, futott még két tiszteletkört az ötösnél, majd távozott.

Nemcsak efféle hétköznapi állatok teszik tiszteletüket a futballstadionokban. Mint jól látható, a sirályok és egyéb madárfajták mellett tyúkok, kacsák, nyulak, békák és tehenek is betévedhetnek. A tehénnek annyira tetszhetett a meccs, hogy a folytatásban a nézőtéren kívánt helyet foglalni.

Az állatok jelenléte nem mindig vicces. Afrikában volt találkozó, amikor gyilkos méhek raja lepte el a stadiont. A játékosok mozdulatlanul ültek-feküdtek a fűben, amíg az állatok kiélték kíváncsiságukat a kamerán.

Az egyik partjelzőnek akadt ugyan kisebb konfliktusa, de őt a játékosok és a pályára futó technikai személyzet igyekezett saját zászlajával és törülközőkkel megmenteni.

Ennél rosszabbul járt Chic Brodie, aki 1970-ben a Brentford kapuját védte. A Colchester United elleni meccsen egy hazaadás után felvette a labdát, amikor a pályára szaladó és a labdát kergető terrier a lábának szaladt.

Nem harapta meg, de olyan erővel ment a kapusnak, hogy a térde tönkrement az ütközéstől, abba is kellett hagynia pályafutását.