Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyilkos méhek és tehén a futballpályán

2008.04.20. 09:46
Kutya szaladt a pályára a Polonia és a Wisla lengyel bajnoki meccse közben. A hazaiak kapusának sikerült leszerelnie az ebet. Megszállta már a gyepet tehén, macska és mókus is, de a legkeményebb az volt, amikor méhek csaptak le a játékosokra Afrikában.

Labdarúgó-mérkőzés számtalan esetben szakadt már félbe. Történhetett mindez az időjárási viszonyok, a szurkolók, esetleg a pályán kirobbant tömegverekedés, vagy csak egy szimpla levonulás miatt. A legviccesebb valószínűleg az, amikor valamilyen állat kerül a pályára.

A legutóbbi ilyen eset a lengyel bajnokságban fordult elő, a Polonia és a Wisla meccsén egy kutya szaladt a gyepre. Hirtelen senki nem tudta, mit tegyen, míg a hazaiak kapusa - akinek a mozdulataiból úgy tűnt, ért a kutyákhoz - a pályán kívülre vezette az ebet. Ott nagy barátkozás közben megvárta, amíg jönnek a biztonságiak.

Tavaly a bosnyák-szlovén U21-es Eb-selejtező is félbeszakadt, amikor egy kis testű kutya a pályára szaladt. Próbálták vízzel locsolni és elkapni, sikertelenül. A kutyát végül egy munkás kergette le nagy nehezen a pályáról, ezzel ő kapta a meccs legnagyobb tapsát is.

Nagy sikere volt annak a nagyobb testű kutyának is, amely tavaly a két moszkvai együttes, a CSZKA és a Szpartak orosz bajnokiján futott be. A kutya mindenkihez kedves volt, a hazaiak brazil támadójával, Wagner Love-val elkezdett játszani is. Mindenkire hallgatott, kivéve a játékvezetőt.

Amikor egy pályamunkás megpróbálta lekísérni, jó kutya módjára követte, de az oldalvonalnál otthagyta, és folytatta tovább a kóválygását. Tette mindezt a 88. percben, 1-1-es állásnál.

Az egyik legviccesebb eset a 2007-es BL-elődöntőben történt, amikor az Arsenal-Villareal találkozón mókus keveredett a játékosok közé. Előbb beszaladt, majd a vendégek kapuja előtt nézelődött. A nagy hangzavartól valószínűleg megrettent, futott még két tiszteletkört az ötösnél, majd távozott.

Nemcsak efféle hétköznapi állatok teszik tiszteletüket a futballstadionokban. Mint jól látható, a sirályok és egyéb madárfajták mellett tyúkok, kacsák, nyulak, békák és tehenek is betévedhetnek. A tehénnek annyira tetszhetett a meccs, hogy a folytatásban a nézőtéren kívánt helyet foglalni.

Az állatok jelenléte nem mindig vicces. Afrikában volt találkozó, amikor gyilkos méhek raja lepte el a stadiont. A játékosok mozdulatlanul ültek-feküdtek a fűben, amíg az állatok kiélték kíváncsiságukat a kamerán.

Az egyik partjelzőnek akadt ugyan kisebb konfliktusa, de őt a játékosok és a pályára futó technikai személyzet igyekezett saját zászlajával és törülközőkkel megmenteni.

Ennél rosszabbul járt Chic Brodie, aki 1970-ben a Brentford kapuját védte. A Colchester United elleni meccsen egy hazaadás után felvette a labdát, amikor a pályára szaladó és a labdát kergető terrier a lábának szaladt.

Nem harapta meg, de olyan erővel ment a kapusnak, hogy a térde tönkrement az ütközéstől, abba is kellett hagynia pályafutását.