Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Riise bombagólt fejelt, de nem jó kapuba

2008.04.23. 10:28
A Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ mérkõzésén azt kaptuk, amit nagyjából várni lehetett. Hatalmas birkózás a két tizenhatos között, egy-egy klasszis zseniális megmozdulása a kapuk elõtt, és persze kevés gól. Maradt hiányérzete mindkét tábornak. Liverpool-Chelsea 1-1.

Elmaradt a Gerrard-Lampard párharc, mindkét sztár halványan teljesített a döntõbe vezetõ út utolsó elõtti felvonásán. A liverpooli sérüléssel bajlódott, ez hátráltatta, a londoninak családi problémái adódtak, ezért mentálisan nem tudott felkészülni kellõen a mérkõzésre. A Chelsea-ben Drogba is kisebb sérüléssel bajlódott, ez lehet meglehetõsen gyenge produkciójának a magyarázata.

Egyik edzõ sem készült semmi váratlannal, nem is nagyon lehetett volna, a két csapat elég jól ismeri egymást. Az elsõ húsz percben a Chelsea játszott enyhe mezõnyfölényben, a félidõ második felében a Liverpool volt aktívabb. Elõbb egy Joe Cole-helyzet, majd a másik oldalon Fernando Torres ziccere hozta lázba a nézõket. Majd amikor legjobban kellett, akkor szerzett gólt a Pool. Dirk Kuyt idei ötödik BL-találatával jutatta elõnyhöz a hazaiakat.

A második félidõ ott folytatódott, ahol az elsõ abbamaradt. Öldöklõ küzdelem, kevés helyzettel. Fernando Torres még egy nagy lehetõséget elhibázott, majd négy perc hosszabbítás következett, és annak a legvégén jött a dráma. Egy Chelsea-beadást követõen a csereként beállt Riise ahelyett, hogy higgadtan, átgondoltan felszabadított volna, érthetetlenül és védhetelenül fejelt saját hálójába.

Ezzel az ajándék góllal egyenlített a Chelsea. A Liverpool jobban rászolgált volna a gyõzelemre, de ettõl még nyílt a visszavágó. Rafa Benítez a mérkõzés után nagyon csalódott volt amiatt, hogy nem sikerült a gyõzelem, míg Avram Grant arról beszélt, hogy nagy lépést tett csapata a döntõ felé.

Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere: "Nem egészen értettem, miért tartott 94 vagy 95 percig a meccs. Természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy egy öngól miatt végül is nem sikerült nyerni. Az öltõzõben síri csend fogadott, a legfontosabb most, hogy lélekben felrázzuk a csapatot, nincs más választásunk, Londonban nyernünk kell. A ziccereink megvoltak, ezeket legközelebb be kell rúgnunk. Pozitívan kell gondolkodnunk. Bízom a sikerben, a második félidõben látottak alapján minden esélyünk megvan. Kis szerencsével odaérünk a döntõbe."

Avram Grant, a Chelsea menedzsere: "Elég késõn született a gólunk, de úgy érzem, rászolgáltunk. Ez a találat sokat jelenthet még. Tipikus kupaelõdöntõ volt, nagy csatával, kevés helyzettel. Az Anfielden az 1-1 nagyon jó eredménynek számít. Mindkét csapat gólja nagy védelmi hibából esett. Mi irányítottuk a játékot, amikor a gólt kaptuk. Petr Cech nem tehetett róla, bravúrokat is bemutatott. Azt gondolom, az eredmény számunka kedvezõbb, de nagy csata lesz a visszavágón, az biztos. Mióta a Chelsea-nél dolgozom, arra készülök, hogy a BL-döntõbe jussunk. Most itt állunk a kapujában, és úgy érzem, mi vagyunk az esélyesebbek."