Judit
3 °C
7 °C

Riise bombagólt fejelt, de nem jó kapuba

2008.04.23. 10:28
A Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ mérkõzésén azt kaptuk, amit nagyjából várni lehetett. Hatalmas birkózás a két tizenhatos között, egy-egy klasszis zseniális megmozdulása a kapuk elõtt, és persze kevés gól. Maradt hiányérzete mindkét tábornak. Liverpool-Chelsea 1-1.

Elmaradt a Gerrard-Lampard párharc, mindkét sztár halványan teljesített a döntõbe vezetõ út utolsó elõtti felvonásán. A liverpooli sérüléssel bajlódott, ez hátráltatta, a londoninak családi problémái adódtak, ezért mentálisan nem tudott felkészülni kellõen a mérkõzésre. A Chelsea-ben Drogba is kisebb sérüléssel bajlódott, ez lehet meglehetõsen gyenge produkciójának a magyarázata.

Egyik edzõ sem készült semmi váratlannal, nem is nagyon lehetett volna, a két csapat elég jól ismeri egymást. Az elsõ húsz percben a Chelsea játszott enyhe mezõnyfölényben, a félidõ második felében a Liverpool volt aktívabb. Elõbb egy Joe Cole-helyzet, majd a másik oldalon Fernando Torres ziccere hozta lázba a nézõket. Majd amikor legjobban kellett, akkor szerzett gólt a Pool. Dirk Kuyt idei ötödik BL-találatával jutatta elõnyhöz a hazaiakat.

A második félidõ ott folytatódott, ahol az elsõ abbamaradt. Öldöklõ küzdelem, kevés helyzettel. Fernando Torres még egy nagy lehetõséget elhibázott, majd négy perc hosszabbítás következett, és annak a legvégén jött a dráma. Egy Chelsea-beadást követõen a csereként beállt Riise ahelyett, hogy higgadtan, átgondoltan felszabadított volna, érthetetlenül és védhetelenül fejelt saját hálójába.

Ezzel az ajándék góllal egyenlített a Chelsea. A Liverpool jobban rászolgált volna a gyõzelemre, de ettõl még nyílt a visszavágó. Rafa Benítez a mérkõzés után nagyon csalódott volt amiatt, hogy nem sikerült a gyõzelem, míg Avram Grant arról beszélt, hogy nagy lépést tett csapata a döntõ felé.

Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere: "Nem egészen értettem, miért tartott 94 vagy 95 percig a meccs. Természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy egy öngól miatt végül is nem sikerült nyerni. Az öltõzõben síri csend fogadott, a legfontosabb most, hogy lélekben felrázzuk a csapatot, nincs más választásunk, Londonban nyernünk kell. A ziccereink megvoltak, ezeket legközelebb be kell rúgnunk. Pozitívan kell gondolkodnunk. Bízom a sikerben, a második félidõben látottak alapján minden esélyünk megvan. Kis szerencsével odaérünk a döntõbe."

Avram Grant, a Chelsea menedzsere: "Elég késõn született a gólunk, de úgy érzem, rászolgáltunk. Ez a találat sokat jelenthet még. Tipikus kupaelõdöntõ volt, nagy csatával, kevés helyzettel. Az Anfielden az 1-1 nagyon jó eredménynek számít. Mindkét csapat gólja nagy védelmi hibából esett. Mi irányítottuk a játékot, amikor a gólt kaptuk. Petr Cech nem tehetett róla, bravúrokat is bemutatott. Azt gondolom, az eredmény számunka kedvezõbb, de nagy csata lesz a visszavágón, az biztos. Mióta a Chelsea-nél dolgozom, arra készülök, hogy a BL-döntõbe jussunk. Most itt állunk a kapujában, és úgy érzem, mi vagyunk az esélyesebbek."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?