Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Felcsútra jön futballozni a Real Madrid

2008.04.23. 13:52
A Puskás Ferenc nevét viselő felcsúti futballakadémián júniusban négycsapatos tornát rendeznek, amelyen a hazaiakon kívül a két éve elhunyt legenda egykori csapatai vesznek részt.

Június 14-15-én Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián első ízben rendezik meg a Puskás-Suzuki Kupát. A négycsapatos utánpótlástornán a hazaiak mellett az Aranycsapat legendájának három egykori klubja, a Budapest Honvéd, a spanyol Real Madrid és a görög Panathinaikosz vesz részt.

"Azt mondják, a magyar labdarúgást mindenhol ismerik, de úgy gondolom, csak azért látszódunk a futballvilágban, mert olyan emberek vállán állunk, mint Puskás Ferenc. Utánpótláscsapataink többször is bebizonyították válogatott szinten, hogy képesek szép eredményeket elérni, most ezt klubszinten is megmutathatják" - nyilatkozta az esemény első hivatalos sajtótájékoztatóján Orbán Viktor, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója.

"Magyarországot szerte a világon Puskás Ferenccel azonosítják. Fontos, hogy legyenek olyan hősök, akinek a vállán megállhatunk. A magyar futball jövője a most kiépülő akadémiákon múlhat, így rendkívül fontos, hogy ezek a fiatalok klubszinten is megméressenek" - mondta Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportszakállamtitkára, aki özvegy Puskás Ferencnével együtt lesz a torna fővédnöke.

Az U17-es torna nyitónapján először a két magyar csapat - azaz a felcsútiak és a kispestiek - méri össze erejét, majd a két külföldi vendég találkozik egymással, így alakul ki a vasárnapi bronzmérkőzés és a finálé párosítása. Emellett kispályás tornán találkozik a főszponzor Suzuki, a felcsúti akadémia szakmai stábja és az újságírók válogatottja.

A szervezők szeretnének hagyományt teremteni a tornából, a jövőben bővítenék a létszámot, hiszen Puskás Ferenc volt szinte az egyetlen olyan futballista a világon, aki játékosként vagy edzőként mind az öt kontinensen letette a névjegyét. A mostani viadalon a száguldó őrnagy pályafutásának legfontosabb klubjai képviseltetik magukat, hiszen a Budapest Honvéddal öt, a Real Madriddal hat bajnoki címet nyert, míg edzőként 1971-ben a Bajnokcsapatok Európa Kupájának döntőjébe vezette a Panathinaikoszt.

A sajtótájékoztató végén Iszao Ozawa, a Magyar Suzuki ZRt. vezérigazgatója, valamint Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető kuratórium elnöke írta alá a torna szponzorációs megállapodását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!