Szilárda
-4 °C
3 °C

A visszavágón mi fogunk többet támadni

2008.04.24. 11:07
A Manchester United tizenegyest hibázott mindjárt az elején, aztán le is mondott a támadásokról Barcelonában. Az edzők szerint remek meccsen játszottak 0-0-t, mindketten azt mondják, odateszik magukat a visszavágón. Legutóbbi hét meccsükön négyes gólátlagot produkáltak, ahhoz képest ez most gyenge volt.

Még a tapogatózásnál tartott a meccs, amikor máris büntetőt rúghatott a vendégcsapat. Milito ért bele Cristian Ronaldo fejesébe kézzel, amiért Busacca játékvezető jogosan ítélt 11-est. A portugál volt az ítélet-végrehajtó, de lövése elkerülte Victor Valdés kapuját, pedig a hálóőr az ellenkező irányba vetődött.

Ettől a szituációtól rögvest megélénkült a meccs. A Barcelona úgy kezdett támadni, mintha gólt kapott volna, a Manchester beszorult kapuja elé. Az angolok taktikájából sok mindent elárult, hogy bár támadó volt bőven, de Rooney például hol a középpálya bal, hol a jobb oldalán tűnt fel. Az argentin Tévez mélyen hátravontan szerepelt. Egyedül C. Ronaldo próbált néha veszélyt okozni a hazaiak védelmében.

Sokkal többet birtokolta a labdát a Barcelona, de komolyabb veszélyt nem jelentett a MU kapujára. Az angolok kapott gól nélkül akarták megúszni a találkozót, mindenáron. A támadások feladása árán is. Azért egy-két kontrával ők is próbálkoztak, de C. Ronaldo eltűnt a spanyol védők sűrűjében.

A második félidőben sem változott a játék képe. Sokkal többet birtokolta a labdát, mezőnyfölényben játszott a Barca, de kevés helyzetet alakított ki, azokat is rendre elhibázta. Ekkor már a Manchester végképp nem erőltette. A csereként érkező Henrynak akadt még lehetősége, gólt ő sem tudott rúgni.

Két, a támadófocijáról híres csapat mérkőzésén csak az egyik villantott fel valamit. Ha Ronaldo a 11-est belövi, másképp alakult volna a mérkőzés. Folytatás egy hét múlva, a nulláról.

Frank Rijkaard, a Barcelona edzője: "Nagyon kiegyenlített meccs volt, a United remekül megszervezte a védelmét. Győzni szerettünk volna, a továbbjutás kérdése még nyitott. Reméltük, hogy előnnyel utazunk az Old Traffordba, de biztos vagyok benne, hogy ott jó eredményt fogunk elérni. Fantasztikus volt a légkör és a közönség, ez volt az év meccse. Érzésem szerint magas színtű volt a játék, és a közönség jól szórakozott. Deco sérülés után játszott, Messi sem volt teljesen egészséges, Henry éppen csak felépült lázas betegségéből. Döntő momentum lehetett volna a büntető, de szerencsénkre kimaradt. Mindet el fogunk követni a visszavágón."

Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere: "A Barcelona nagyon profi klub, remek játékosokkal, és nagyon veszélyes, főleg otthon. Azzal elégedett vagyok, hogy nem kaptunk gólt, de kicsit csalódott vagyok, hogy masszív védekezésünkből nem tudtunk támadásokat felépíteni. Fantasztikus közönség előtt játszhattunk, de ígérem, Manchesterben is hasonló publikum fogja fogadni a résztvevőket. Látszott, hogy elégedett volt a szurkolósereg, nem lengtek a fehér zsebkendők. Lassúak voltunk ma, nagyon sok labdát veszítettünk el. Ennél hatékonyabban szoktunk támadni, Cristiano Ronaldo elég kevés támogatást kapott, egyedül meg nem nyerheti meg a meccset. Sajnos Vidics gyomorfertőzést kaphatott, a szállodából özeli kórházba vittük őt, remélem, szombatra már jól lesz. A visszavágón mi fogunk többet támadni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!