Judit
2 °C
7 °C

Grosics: Haragban vagyok a kórházakkal

2008.04.25. 11:50
Grosics Gyulát hétfõ óta ismét a Kútvölgyi kórházban ápolják, és bár állapota javult, még nem tudja, mikor jöhet ki.

Hétfõ óta ismét a Kútvölgyi kórházban kezelik Grosics Gyulát. Az Aranycsapat legendás kapusa ismét tüdõproblémákkal került kórházba.

Idén januárban már felmerültek hasonló gondok, akkor életmentõ mûtétet kellett végrehajtani a 82 esztendõs sportemberen. Sokáig feküdt az intenzív osztályon, majd a belgyógyászaton kezelték.

Három hét után elhagyhatta a kórházat, majd március 25-én már a Ferencváros kapuját védte - ha csak fél percig is - a Sheffield elleni barátságos meccsen.

Hétfõ éjjel azonban ismét légzési problémái támadtak, a kórházba szállítás után kiderült, a kapus tüdeje kilyukadt, levegõ ment a hártya lemezei közé. Mellkasát felnyitották, egy csõ bevezetésével segítették a légzését.

Azóta állapota javult, Pénzes István professzor, a legenda kezelõorvosa elmondta, mindent megtesznek, hogy mielõbb otthon gyógyulhasson Grosics. "Egyelõre nem tudom megmondani, mikor mehet haza, az étvágya rendben van, az biztos" - mondta a professzor.

"Csak akkor tudom meg, hogy hazamehetek, ha már elindultam. Az biztos, hogy jobban vagyok, mint amikor bekerültem" - mondta az Indexnek Grosics.

"Gyerekkorom óta haragban vagyok a kórházakkal, de tisztában vagyok vele, ha az ember elér egy bizonyos kort, elkerülhetetlenül egyre többet kell bejönnie" - nyilatkozta a kapus, aki már nagyon vágyik haza.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?