Móric
14 °C
15 °C

Grosics: Haragban vagyok a kórházakkal

2008.04.25. 11:50
Grosics Gyulát hétfõ óta ismét a Kútvölgyi kórházban ápolják, és bár állapota javult, még nem tudja, mikor jöhet ki.

Hétfõ óta ismét a Kútvölgyi kórházban kezelik Grosics Gyulát. Az Aranycsapat legendás kapusa ismét tüdõproblémákkal került kórházba.

Idén januárban már felmerültek hasonló gondok, akkor életmentõ mûtétet kellett végrehajtani a 82 esztendõs sportemberen. Sokáig feküdt az intenzív osztályon, majd a belgyógyászaton kezelték.

Három hét után elhagyhatta a kórházat, majd március 25-én már a Ferencváros kapuját védte - ha csak fél percig is - a Sheffield elleni barátságos meccsen.

Hétfõ éjjel azonban ismét légzési problémái támadtak, a kórházba szállítás után kiderült, a kapus tüdeje kilyukadt, levegõ ment a hártya lemezei közé. Mellkasát felnyitották, egy csõ bevezetésével segítették a légzését.

Azóta állapota javult, Pénzes István professzor, a legenda kezelõorvosa elmondta, mindent megtesznek, hogy mielõbb otthon gyógyulhasson Grosics. "Egyelõre nem tudom megmondani, mikor mehet haza, az étvágya rendben van, az biztos" - mondta a professzor.

"Csak akkor tudom meg, hogy hazamehetek, ha már elindultam. Az biztos, hogy jobban vagyok, mint amikor bekerültem" - mondta az Indexnek Grosics.

"Gyerekkorom óta haragban vagyok a kórházakkal, de tisztában vagyok vele, ha az ember elér egy bizonyos kort, elkerülhetetlenül egyre többet kell bejönnie" - nyilatkozta a kapus, aki már nagyon vágyik haza.