Aliz
6 °C
14 °C

Munkásokkal verekedtek a MU-futballisták

2008.04.28. 11:18
Feszült meccsen győzte le szombaton a Chelsea a Manchester Unitedet. Csapaton belüli viták, rossznak vélt játékvezetői döntések után még a pályamukások is beszóltak a lazító manchesterieknek. A komolyabb bunyót a biztonságiak akadályozták meg.

Szombaton rendezték az angol labdarúgó-bajnokság csúcsrangadóját, a Chelsea-Manchester United mérkőzést. A hazaiak számára csak a győzelem volt elfogadható, így utolérhették pontszámban az élen álló manchesterieket. A meccset Ballack két góljának köszönhetően a Chelsea nyerte.

A találkozón mindkét fél felfokozott állapotban játszott, több kisebb-nagyobb összetűzésre is sor került. A leglátványosabb talán a két gólt szerző Ballack és Drogba összecsapása volt, amikor szinte összeverekedtek egy szabadrúgás elvégzésén. Percekkel később aztán a győztes találat után már boldogan ölelkeztek.

Ugyancsak a hajrában esett egymásnak Mikel és Ferdinand, miután nem tudták eldönteni, ki hova álljon egy szabadrúgás elvégzése előtt. A vendégcsapat idegességét növelte, hogy az utolsó percekben kétszer is a gólvonal elől rúgták ki a londoniak a labdát.

A lefújás után a manchesteriek leginkább a játékvezetővel voltak elfoglalva, véleményük szerint a meccset eldöntő tizenegyes előtt nem ért Carrick kezéhez a labda. Ezt az utolsó percekben többször szóvá is tették, majd a lefújás után Hargreaves az öltözőfolyosón összeszólalkozott Mike Riley negyedik játékvezetővel, amiért komoly pénzbüntetésre számíthat.

Valószínűleg még komolyabb szankcióval sújtják azokat a manchesterieket, akik a pályamunkásokkal verekedtek össze. A lefújás után többen is levezető futást végeztek, amikor az angol lapok szerint megkérték őket, menjenek le a pályáról.

Ezt nem vették jó néven, visszaszóltak, aminek következtében lökdösődés alakult ki. A legvehemensebb a francia Evra volt, akit úgy kellett lefogni, míg Neville, Scholes, Piqué és Park inkább csak szétválasztani akarta a feleket. Mielőtt komolyabb verekedés kialakulhatott volna, a biztonsági őrök közbeléptek.

Természetesen mindkét fél a másikat teszi felelőssé a történtekért. A Sun úgy tudja, Evra a bőrszínére tett kijelentés miatt lett ideges, de ezt később mindenki cáfolta.

Az angol szövetség mindenesetre bekérte a stadion zárt láncú kamerarendszerén készült felvételt, annak elemzése után hoz döntést az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?