Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Munkásokkal verekedtek a MU-futballisták

2008.04.28. 11:18
Feszült meccsen győzte le szombaton a Chelsea a Manchester Unitedet. Csapaton belüli viták, rossznak vélt játékvezetői döntések után még a pályamukások is beszóltak a lazító manchesterieknek. A komolyabb bunyót a biztonságiak akadályozták meg.

Szombaton rendezték az angol labdarúgó-bajnokság csúcsrangadóját, a Chelsea-Manchester United mérkőzést. A hazaiak számára csak a győzelem volt elfogadható, így utolérhették pontszámban az élen álló manchesterieket. A meccset Ballack két góljának köszönhetően a Chelsea nyerte.

A találkozón mindkét fél felfokozott állapotban játszott, több kisebb-nagyobb összetűzésre is sor került. A leglátványosabb talán a két gólt szerző Ballack és Drogba összecsapása volt, amikor szinte összeverekedtek egy szabadrúgás elvégzésén. Percekkel később aztán a győztes találat után már boldogan ölelkeztek.

Ugyancsak a hajrában esett egymásnak Mikel és Ferdinand, miután nem tudták eldönteni, ki hova álljon egy szabadrúgás elvégzése előtt. A vendégcsapat idegességét növelte, hogy az utolsó percekben kétszer is a gólvonal elől rúgták ki a londoniak a labdát.

A lefújás után a manchesteriek leginkább a játékvezetővel voltak elfoglalva, véleményük szerint a meccset eldöntő tizenegyes előtt nem ért Carrick kezéhez a labda. Ezt az utolsó percekben többször szóvá is tették, majd a lefújás után Hargreaves az öltözőfolyosón összeszólalkozott Mike Riley negyedik játékvezetővel, amiért komoly pénzbüntetésre számíthat.

Valószínűleg még komolyabb szankcióval sújtják azokat a manchesterieket, akik a pályamunkásokkal verekedtek össze. A lefújás után többen is levezető futást végeztek, amikor az angol lapok szerint megkérték őket, menjenek le a pályáról.

Ezt nem vették jó néven, visszaszóltak, aminek következtében lökdösődés alakult ki. A legvehemensebb a francia Evra volt, akit úgy kellett lefogni, míg Neville, Scholes, Piqué és Park inkább csak szétválasztani akarta a feleket. Mielőtt komolyabb verekedés kialakulhatott volna, a biztonsági őrök közbeléptek.

Természetesen mindkét fél a másikat teszi felelőssé a történtekért. A Sun úgy tudja, Evra a bőrszínére tett kijelentés miatt lett ideges, de ezt később mindenki cáfolta.

Az angol szövetség mindenesetre bekérte a stadion zárt láncú kamerarendszerén készült felvételt, annak elemzése után hoz döntést az ügyben.