Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Kihagyták a chelsea-seket az év csapatából

2008.04.29. 17:04
A Chelsea-nek még esélye van az angol bajnokság és a BL megnyerésére is. Az Arsenal viszont idén semmire sem jutott, és már nem is fog. Ennek ellenére az év csapatába utóbbiból került be négy játékos, a kékek közül egy sem.

Csakúgy, mint tavaly, idén is Cristiano Ronaldót választották a játékosok az angol élvonal legjobb labdarúgójának. A bajnokságban élen álló és a BL-ben még érdekelt manchesteri a két liverpoolit, Fernando Torrest és Steven Gerrardot, és két Arsenal-játékost, Emmanuel Adebayort és Cesc Fabregast előzte meg.

Tavaly a portugál megnyerte a fiatal játékosok versenyét is, idén ez a cím Fabregasé lett.

Ennél jóval nagyobb meglepetés, hogy az év csapatába annak ellenére nem került be Chelsea-játékos sem, hogy a londoniak akár a bajnokságot és a BL-t is megnyerhetik. Ehhez képest négyen vannak ott az Arsenalból, amely idén semmit nem nyert, és már nem is fog.

A kapuban James állhat a Portsmouthból, a védelem két szélén az Arsenal két francia védője van, középre két manchesteri, Ferdinand és Vidic került.

A középpályára a Gerrard-Ronaldo-Fabregas hármas mellé Young tudott bekerülni az Aston Villából. Az idei formát elnézve a támadókettős összetétele sem lehetett kérdéses, Adebayor és Torres is jelölve volt az év játékosa címre.

Ha nemzetiség szerint nézzük a csapatot, négy angol mellett két-két francia és spanyol, valamint egy szerb, egy portugál és egy togói játékos került .

Az év csapata:

James (Portsmouth) - Sagna (Arsenal), Ferdinand (Manchester United), Vidic (Manchester United), Clichy (Arsenal) - Gerrard (Liverpool), C. Ronaldo (Manchester United), Fabregas (Arsenal), A. Young (Aston Villa) - Adebayor (Arsenal), F. Torres (Liverpool)