Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Transzvesztiták zsarolták meg Ronaldót

2008.04.29. 14:28
Átlagos örömlányok helyett transzvesztita prostituáltakat szedett föl Ronaldo, a Milan sérült csatára. A félreértés később derült ki, fenyegetőzés, zsarolás, botrány Rio de Janeiróban.

Transzvesztita prostituáltakkal keveredett rendőrségi üggyé fajult vitába szülővárosában Ronaldo, az AC Milan súlyos sérülésből lábadozó brazil csatára.

A világbajnok labdarúgó a Rio de Janeiró-i rendőrség szerint hétfőre virradó éjjel az előkelő Barra da Tijuca negyedben három örömlánynak tűnő személlyel távozott egy éjszakai klubból. Egy motelbe mentek, majd nem sokkal később megjelentek a legközelebbi őrszobán, hogy tisztázzanak egy félreértést.

A három nőimitátor azzal vádolja a 31 éves sportolót, hogy nem fizette ki a megbeszélt járandóságukat, drogot fogyasztott és megfenyegette őket, hogy bajuk esik, ha nyilvánosságra kerül az ügy.

A rendőrség szerint Ronaldo nem tagadta, hogy kurvázni akart, de csak a motelben derült ki, hogy nem lányok, akiket felszedett. Még így is fizetett volna, az egyik transzvesztita azonban 50 ezer reált (4,8 millió forint) követelt tőle a titoktartásért.

"Ronaldo mindent elmondott. Mulatni akart, nem követett el bűncselekményt. Legfeljebb erkölcstelen, amit csinált, a prostitúció Brazíliában nem illegális" - mondta Carlos Augusto Nogueira, az ügyben intézkedő rendőrfelügyelő.

A csatár szóvivője közleményt adott ki: Ronaldo zsarolási kísérlet áldozata, soha nem fogyasztott kábítószert, és minden lehetséges lépést megtesz jó hírének helyreállítása érdekében. A labdarúgó személyesen nem nyilatkozott.

André Albertino, az egyik prostituált több tévéinterjúban elmondta, ő és két társa Ronaldóval töltötték az éjszakát egy motelben. A riportereknek Albertino megmutatott egy forgalmi engedélyt, amit Ronaldo állítólag zálogba adott nekik, és megígérte, később fizetni fog. Az autó forgalmi engedélye a csatár polgári nevére, Ronaldo Luiz Nazário de Limáéra szól.

A motelszobában kitört vitát az egyik transzvesztita lefilmezte. Az interneten megjelent felvételen a feldúlt Ronaldo látható, és Albertino hallható, amint azt mondja, "így bizonyítani tudjuk, hogy tényleg te vagy".

A három prostituált erőszakkal fenyegetés miatt feljelentette a világklasszis játékost, azt állították, Ronaldo drogot akart hozatni velük.

A rendőrség szerint a történet Ronaldo-féle verziója tűnik hitelesebbnek, mert a transzvesztiták még azelőtt távoztak az őrszobáról, hogy alaposabban ki tudták volna kérdezni őket.

A kétszeres aranylabdás, háromszoros évjátékosa-díjas támadó bal térde februárban sérült meg egy olasz bajnoki mérkőzésen. Keresztszalag-szakadást szenvedett, a legjobb esetben decemberben léphet pályára legközelebb.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!