Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Még soha nem volt két angol a BL-döntőben

2008.04.30. 10:48
Angolok vívják a Bajnokok Ligája döntõjét Moszkvában, ez már biztos. Az is, hogy az egyik résztvevõ a Manchester United lesz, amely 1999 után játszik ismét BL-döntõt.

Nem kezdett rosszul a Barcelona, óriási elszántsággal vetette magát a küzdelembe, az elsõ percekben Messi többször megkeverte az angolok védelmét. Azt a védelmet, amelybõl végül is kimaradt Vidics, és a csípõsérüléssel küszködõ Rooney is csak a kispadon figyelte, ahogy társa, Paul Scholes Zambrotta eladott labdáját egészen gyönyörû módon vágja a Barcelona kapujába. Valahogy így szerepelhet a futballt oktató videokazettákon a droppból külsõvel a felsõ sarokba fejezet. A gól után feljött a MU, de a félidõ hajrája megint a spanyoloké volt.

A második félidõ elsõ felében jobban játszott a Manchester, de helyzet azért adódott mindkét kapu elõtt. A találkozó utolsó részében feljött a Barcelona, és ahogy közeledett a meccs vége, egyre nagyobb volt a nyomás a MU kapuján. Az angolok végül a hétperces hosszabbítást is kihúzták, így kilenc év után ismét BL-döntõt játszhatnak, amelynek történetében elõször fordul elõ, hogy két angol találkozik.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere, aki minden idõk második legidõsebb BL-döntõs szakvezetõje lesz (csak Raymond Goethals elõzi meg, még 1993-ból) a következõket mondta: "Nagyon boldog vagyok, hogy döntõbe jutottunk. Nagyon nehéz meccs volt, nem könnyû legyõzni a Barcelonát, kiválóan játszottak ma este is. Nagyon kellett összpontosítanunk hátul, és ezt remekül meg is oldottuk. Remekül kezdett a Barcelona, az elején szerencsénk is volt. Aztán feljöttünk, jobbak voltunk, az utolsó 15 percben volt okunk aggodalomra, de sikeresen kivédekeztük. Paul Scholes fantasztikus gólt szerzett. Nem foglalkozunk azzal, ki lesz az ellenfél, örülünk, hogy ott lehetünk. Továbbjutásunk, remélem a Premier League címért folytatott harcunkban is nagy lökést ad.

Frank Rijkaard, a Barcelona edzõje: "Úgy érzem, mindent megtettünk. Kiegyenlített volt a játék. Azt mondanám, több helyzetünk volt, de ezt a sportágat gólokra játsszák. Nehéz megemészteni a vereséget, de túl kell tennünk magunk rajta. A szezon végén úgy is mindenki levonja a következtetéseket, de ma remekül játszottunk. Természetesen mindenki szomorú volt az öltözõben, de azt gondolom emelt fejjel hagyjuk el az Old Traffordot. Ez a szezon legnehezebb idõszaka, mindenki csalódott, de még vannak feladataink. Nem könnyû Bajnokok Ligáját nyerni, amikor a csúcsra érsz, nehéz ott maradni. Mi mindig a legjobbat akarjuk nyújtani, ez ma kevés volt."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!