Sára, Márió
2 °C
6 °C

Gera végre mosolyogni látta edzőjét

2008.05.05. 15:38
A vasárnap kivívott bajnoki cím után a West Bromwich Albion edzője, Tony Mowbray elárulta: szeretné megtartani Gera Zoltánt, ő viszont nem tudja, a WBA-val lesz-e élvonalbeli játékos. Három magyar kiesett a másodosztályból, Vaskó Tamás és Priskin Tamás azonban még feljuthat, ha sikerrel megvívják a májusi osztályozót.

A Queens Park Rangers elleni kétgólos idegenbeli győzelem azt jelentette a West Bromwich Albionnak, hogy bajnoki címmel, és a legtöbb rúgott góllal került fel az első osztályba.

"Fenséges pillanat volt felemelni a serleget" - mondta Tony Mowbray vezetőedző, aki rögtön jelezte, hogy a két lejárt szerződésű játékossal, a fontos gólokat szerző Gera Zoltánnal és a huszonkét találatig jutó Kevin Phillipsszel feltétlen tárgyalni akar az esetleges hosszabbításról.

Úgy véli, a siker titka az volt, hogy a jobb csapatok ellen képesek voltak jól játszani, eredményesek lenni, a kisebbek ellen viszont szenvedtek, és gyakorta meglepő döntetlenekre vagy vereségekre voltak csupán képesek.

"Az állományunkat hozzá kell igazítani az első osztályhoz, különben nem tudunk meccseket nyerni. Ha így lesz, minden esélyünk megvan arra, hogy megragadjunk" - bizakodott.

A szezont gólpasszal záró Gera Zoltán internetes naplójában kiemeli, hogy végre mosolyogni látta az edzőt. Arról azonban nem árult el semmit, hol folytatja, hiszen korábban felmerült a neve mellett a Wigan illetve a Bolton is.

"Furcsa, de igazából annak tudok örülni, hogy vége az egésznek. Mármint a bajnokságnak. Ez most talán még nagyobb öröm, mint a mai győzelem és a bajnoki cím, mert nagyon fárasztó szezonon vagyunk túl. Idegileg és fizikailag is kemény volt, főleg úgy, hogy tavaly egyszer már végig csináltuk értelmetlenül, mert a végén nem sikerült a feljutás. Most viszont megvan! - írta. Tavaly a Wembleyben rendezett osztályozón maradtak alul a Derbyvel szemben, a csapat pedig eddig szégyenszemre tizenegy pontot gyűjtött az élvonalban.

Gera a jövő hét elején már Magyarországon lesz, Vaskó Tamásra (Bristol City) és Priskin Tamásra (Watford) azonban még fontos meccsek várnak, hiszen csapataik érdekeltek a rájátszásban.

Az újonc Bristol sokáig még az azonnali feljutásban is reménykedett, de a hajrában fontos pontokat bukott el. A Bristol így is bravúrosan szerepelt, hiszen plusz egyes gólaránnyal kötött ki a negyedik helyen. (A Crystal Palace ellen kell továbblépniük.) A Watford sincs jó formában, de erős az állományuk, és a Hull Cityt meglephetik.

Az oda-visszavágós párharcok két győztese a Wembleyben egy meccsen dönti el, melyikük lehet a jövő évi Premier League résztvevője, ami rögtön harmincmillió fontos bevételt hoz.

Balogh Béla (Colchester) csapata már rég kiesett, a Leicester az utolsó körben bukott el, Laczkó Zsolt és Bori Gábor így valószínűleg a harmadosztályba kerül, hacsak haza nem térnek.

A liga magyarjai közül a továbblépésre legnagyobb esélye a Plymouth játékosának, a nyolcgólos Halmosi Péternek és a QPR irányítójának, Buzsáky Ákosnak van, aki tíz góllal fejezte be az idényt.