Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Ronaldo: Nagyon hülye voltam

2008.05.05. 14:31
A brazil labdarúgó már bánja, hogy félre akart lépni a múlt héten Rióban, azt meg még inkább, hogy tévedésből három transzvesztitával. Barátnője megbocsátott az eset után, szponzora nem. A főszponzor Nike még gondolkozik.

A kétszeres világbajnok 31 esztendős brazil labdarúgó, Ronaldo, még a múlt hét elején került összetűzésbe három transzvesztitával. A Milan jelenleg sérült játékosa az előkelő riói Barra da Tijuca negyedben három örömlánynak tűnő személlyel távozott egy éjszakai klubból.

Egy motelbe mentek, ám nem sokkal később kiderült, hogy a nők valójában nőimitátorok. Az esetet mindkét fél másképp mondta el, az azonban biztos, a játékos próbált közelebbi kapcsolatba kerülni az általa nőknek vélt nőimitátorokkal.

Az a kisebbik baj, hogy a három nőimitátor azzal vádolta, nem fizette ki a megbeszélt járandóságukat, drogot fogyasztott és megfenyegette őket.

A nagyobb gondot az jelenti a játékosnak - akinek valószínűleg igaza van az ügyben, hiszen a nőimitátorok gyorsan leléptek a rendőrségről -, hogy elismerte, tényleg kurvázni akart, csak mellé lőtt.

Az eset után szinte azonnal szakított vele egyik főszponzora, a TIM olasz telefontársaság, melytől évente közel ötmillió dollárt zsebelhetett be. A cég közleményében úgy fogalmazott, hogy a negatív reklám miatt szünteti meg az együttműködést a játékossal.

Ennél komolyabb gondot jelenthet, ha főszponzora, a Nike felbontja vele a szerződését. Hivatalosan ugyan élete végéig szól a kontaktus, de a sportszergyártónál még gondolkoznak a folytatáson, hiszen úgy érzik, az eset kapcsán ők is rossz fényben tűnnek fel.

Maga az érintett először a hétvégén beszélt a nyilvánosság előtt múlt heti transzvesztita-botrányáról. "Összevesztem a barátnőmmel, ezért vetettem bele magam az éjszakába. Fogalmam sem volt, hogy transzvesztitákkal kezdtem ki, teljesen heteroszexuális vagyok, ezért azonnal ki akartam fizetni a megbeszélt összeget. Ketten beleegyeztek, a harmadik viszont horribilis pénzt kért a hallgatásáért, így került a rendőrség és a média elé az ügy. Nagyon hülye voltam, örökre odalett a hírnevem" - mondta a jelenleg sérült klasszis egy tévéinterjúban, amelyet tengerparti kastélyában, Angra dos Reisben adott.

"Amikor elmondtam a barátnőmnek a dolgot, csúnyán leszidott, de aztán biztosított a támogatásáról. Nagyon nehéz lehetett számára megbocsátani nekem. Most úgy érzem, mintha egy hurrikán földig rombolta volna a kapcsolatunkat, amelyet kezdhetünk elölről építeni" - tette hozzá Ronaldo.