Auguszta
-3 °C
2 °C

Tímár koponyáját törte a szezon végén

2008.05.05. 13:42
Az angol másodosztály tizedik helyén végző Plymouth csapatkapitánya, Tímár Krisztián az utolsó fordulóban súlyos fejsérülést szenvedett. Biztosan műteni kell, egyelőre még nem tudni, mekkora a baj.

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában a Wolverhampton a Plymouth-t fogadta. A meccsnek még volt tétje, hiszen ha a Wolves három góllal verte volna a vendégcsapatot, elcsípi a hatodik helyet, és részt vehet a rájátszásban.

A nagyarányú győzelem nem sikerült, 1-0-ra nyert Gyepes Gábor korábbi csapata, de a találkozó nem emiatt, hanem Tímár Krisztián súlyos sérülése miatt marad emlékezetes. Tímárt a szurkolók a szezon egyik legjobbjának választották, és hogy elfogadtatta magát a klubnál, jól jelzi: ezen a bajnokin ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is.

A válogatottban március végén bemutatkozó játékos tizenegy perccel a vége előtt fejelt össze a később győztes gólt szerző Olofinjanával, már elsőre látszott, hogy nagy a baj, azonnal hordágyra tették, hétfőre pedig kiderült, meg kell műteni a koponyáját. Emellett eltörött az orrnyerge is, az arca is sérült. Pontos diagnózis még most sincs, egyelőre az operációt nem hajtották végre, de hamarosan erre is sort kerítenek.

Tímár három gólt szerzett a szezonban, az egyiket a feljutó, a Stoke City hálójába lőtte, ez egy pontot jelentett csapatának.

A csapat edzője, Paul Sturrock abban reménykedik, a játékos mihamarabb visszatér.