Valér
4 °C
8 °C

A Fradi kirúgta verekedő játékosát

2008.05.06. 10:21
A Ferencváros vezetősége azonnal szerződést bontott Edouard Ndjodóval, aki vasárnap, a tuzséri meccs után az Üllői úton az öltözőben megütött egy szurkolót. A kameruni labdarúgó így visszatérhet a Honvédhoz, melytől kölcsönben szerepelt a zöld-fehéreknél. A klub vezetősége angol mintára szurkolói kártya bevezetését kezdeményezi.

Vasárnap este a Edouard Ndjodo, a Ferencváros kameruni labdarúgója megütötte a klub egyik szurkolóját, aki a csapat öltözőjében számon kérte rajta gyenge szereplését.

Többen többféle módon kommentálták a történteket, volt, aki a szurkolók öltözői jelenlétét kifogásolta, míg mások úgy vélték, megengedhetetlen, hogy egy játékos erre vetemedjen.

A klub vezetői nyilatkozatstopot rendeltek el, és azonnali hatállyal szerződést bontottak a szurkolót bántalmazó kameruni légióssal. Ndjodo egyébként is csak kölcsönben szerepelt a zöld-fehéreknél, szerződése értelmében a Kispest játékosa.

A kameruni minden bizonnyal visszatér a Honvédhoz, ahol már korábban is jelezték, a szezon végétől ismét igényt tartanak rá. Hétfőn aztán a vezetők közös megegyezéssel felbontották Ndjodo szerződését, egyszersmind köszönetüket fejezték ki a házi góllövőlistát vezető csatárnak a pályán nyújtott szolgálataiért.

A Fradi vezetői egy nappal a történtek után nyilatkozatot adtak ki, melyben elítélik mind a szurkolók, mind a játékos viselkedését. A megtisztulás érdekében - az angol mintához hasonlóan - szurkolói kártya bevezetését tervezik.

Ugyanakkor az FTC Labdarúgó Zrt. a klubházba behatoló rendzavarókat igyekszik mielőbb beazonosítani és meghatározatlan időre kitiltja őket az Albert-stadionból. A Zrt. egyúttal a klubházba történő belépést is megszigorítja: az épületbe csak az ott dolgozók, illetve a meghívás alapján érkező vendégek léphetnek be. Szintén kiemelt biztonsági intézkedésekre számíthatnak a szurkolók mérkőzésnapokon is.

Az FTC közleménye:

Ferencvárosi Torna Club minden szakosztálya egyaránt elkötelezett, hogy a 109 éves klub hírnevét ne érhesse csorba, a sport egyes területén bennünket érő kudarcok ne hatalmazhassák fel a sportolókat és szurkolókat, hogy önbíráskodással nehezen gyógyuló morális sebeket okozzanak szeretett egyesületünknek. Az FTC vezetése őszinte reményét fejezi ki, hogy a klub május 9-i konszolidációja után azok az irányelvek lesznek mértékadók a Labdarúgó ZRT-ben is, melyek az angol labdarúgás megtisztulásához és felemelkedéséhez vezettek. Korábbi törekvésünk, az FTC szurkolói kártya bevezetésére minden eddiginél nagyobb igény mutatkozik a Fradi Családban. A Ferencvárosi Torna Clubhoz tartozó sportolók, sportvezetők és szurkolók számára megalkotandó kártyarendszer lehetőséget ad arra, hogy az alapvető emberi, alkotmányos és morális kereteket betartani képtelen személyeket kiszűrje és a sportrendezvényektől távol tartsa, és a klubot igazi barátságos, családias klubbá tegye.
Az FTC vezetősége