Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Németh K.-parádéval bajnok a Liverpool

2008.05.08. 12:43
A Liverpool tartalékegyüttese kiütéses győzelmet aratott az Aston Villa ellen a bajnoki döntőben. A diadalban jelentős szerepet vállalt Németh Krisztián, aki gólt lőtt és gólpasszt adott. Ezek után nem meglepő, hogy a meccs legjobbjának is őt választották.

Szerdán rendezték az angol labdarúgó-tartalékbajnokság döntőjét, amelyben a három magyart is foglalkoztató, az északi csoportot megnyert Liverpool hazai környezetben fogadta a délen diadalmas Aston Villát.

A Poolban a kapus Gulácsi és Németh is a kezdőben kapott helyet, Simon csereként lépett pályára. Az ellenfélnél több olyan játékos szerepelt, aki már a Premier League-ban is játszott. A hazai oldalon a már BL-találkozókon is szerepelt brazil Lucas volt a legnagyobb név.

Annak ellenére, hogy az Aston Villa nekiesett a Liverpoolnak, a 10. percben Németh révén mégis a hazaiak kerültek előnybe. A gól meg is nyugtatta őket, utána fölényben játszottak, de újabb gólt a szünetig nem tudtak szerezni.

Liverpooli ünneplés

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, a félidő felénél Németh passza után Brouwer növelte a fórt. Az eset érdekessége, hogy az eső gól előtt éppen Brouwer adta a gólpasszt a magyar játékosnak.

A Pool aztán belőtte a harmadikat is, Németh lecserélésekor pedig felállva tapsolt az Anfield Road közönsége. Elégedettségük érthető volt, a Liverpool Tv is a magyar játékost választotta a meccs emberének.

Liverpool-Aston Villa 3-0 (1-0)

Anfield Road, 7580 néző.
Liverpool: Gulácsi - Darby, Insua, San Jose, Huth - Plessis, El Zhar (Simon 86), Lucas Leiva, Brouwer (Pacheco 73) - Németh (Lindfield 80), Flynn.
Edzők: Bouzanis, Kelly, Simon

Aston Villa: Taylor - Lund (Bannan 74), Baker (Delfouneso 46), Osbourne, Clark - Lowry, Salifou, Routledge, Harewood - Herd, Maloney (Albrighton 77)
Edzők: Bevan, Collins

Gólszerző: Németh, Brouwer, Lucas Leiva.