Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Hogyan iktassuk ki a sztárcsapatokat?

2008.05.09. 15:55
Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a Libertadores-kupában. Akadt meglepetés bőven, ezek közül a legnagyobb a Flamengo és a River Plate kiesése. Két brazil és három argentin esett ki ebben a körben. Nem várt eredmény az is, hogy két mexikói csapat van a dél-amerikaiak BL negyeddöntőjében.

Négy nemzet képviselői maradtak a legjobb nyolcban, három brazil, két argentin, némi meglepetésre két mexikói, valamint egy ecuadori. A keddi játéknapon három meccset rendeztek. A Fluminense kétszer legyőzve ellenfelét jutott tovább. A mexikói Atlas továbbjutása sem forgott veszélyben, argentin riválisa csak az utolsó percben tudott egyenlíteni. 0-2-ről kezdődött az Estudiantes és az LDU Quito csatája. Az első fél órában ezt újabb góllal toldotta meg az ecuadori csapat, hiába lőtt kettőt az Estudiantes, négy kellett volna a továbbjutáshoz. A végén ráadásul emberhátrányban fejezték be a meccset.

Flamengo-América 0-3

Szerdán újabb három meccsel folytatódtak a küzdelmek, három brazil fellépőből kettőt csúfos kudarc ért. A Cruzeiro biztató 2-1-es vereséget szenvedett az első meccsen Buenos Airesben, de a visszavágón nem tudta érvényesíteni a hazai pálya előnyét. Az első félidőben már behozhatatlan előnyre tett szert a Boca. A második félidőben Wagner csak szépíteni tudott, Ramires kiállítása miatt a brazilok is tízen fejezték be. A Flamengo 4-2-re nyert Mexikóban az első körben, minden hazai szurkoló magabiztosan várta a visszavágót, amelynek hatalmas égés lett a vége. 40 perc alatt ledolgozta hátrányát az América, majd a 77.-ben Cabanas a legjobb nyolcba rúgta a mexikóvárosi csapatot. A Sao Paulo 0-0-s első meccs után Adriano újabb góljával nyert és jutott tovább.

Cruzeiro-Boca Juniors 1-2

A záró napra két meccs maradt. Az argentin párharcot a San Lorenzo nyerte, nem is akárhogyan. A 11. percben már vezetett a River, ezzel ledolgozta a hátrányát. Ezt követően két San Lorenzó-i játékost is kiállítottak, sőt Abreu révén a River már gólelőnnyel volt a továbbjutó. Mégsem roppant össze Ramón Díaz csapata. Négy perc alatt két gólt vágtak, 4-3-mal ők jutottak tovább.

River Plate-San Lorenzo 2-2

A negyeddöntő résztvevői: Fluminense, Santos és a Sao Paulo (brazilok), Boca Juniors és a San Lorenzo (argentinok), América és az Atlas (mexikói), LDU Quito (ecuadori).

Eredmények:

Fluminense-Atlético Nacional 1-0 (Roger 53., továbbjutott a Fluminense, 3-1-es összesítéssel), Flamengo-América 0-3 (Cabanas 20., 77., Esqueda 38., továbbjutott az América 5-4-es összesítéssel), River Plate-San Lorenzo 2-2 (Abelairas 11., Abreu 61., 11-esből, ill. Bergessio 69., 73., továbbjutott a San Lorenzo 4-3-as összesítéssel), Atlas-Lanús 2-2 (Marioni 29., Mendivil 78., ill. Sand 64., Acosta 90., továbbjutott a Lanús 3-2-es összesítéssel), Cruzeiro-Boca Juniors 1-2 (Wagner 65., ill. Palacio 36., Palermo 44., továbbjutott a Boca Juniors 4-2-es összesítéssel), Estudiantes-LDU Quito 2-1 (Alayes 46., ill. Bolanos 25., Maggiolo 66., továbbjutott az LDU Quito, 3-2-es összesítéssel), Cúcuta-Santos 0-2 (Kléber 40., Lima 52., továbbjutott a Santos 4-0-s összesítássel), Sao Paulo-Nacional 2-0 (Adriano 37., Dagoberto 88., továbbjutott a Sao Paulo, 2-0-s összesítéssel).