József, Bánk
-7 °C
0 °C

Megalázták az Újpestet, az volt a kezdet

2008.05.14. 14:21
A Vaduz labdarúgócsapata feljutott a svájci élvonalba. A gárda csodás karrierje a Megyeri úton indult, 2006 júliusában.

Két éve a fél ország az Újpest labdarúgóin kacagott, amikor az UEFA-kupa selejtezőjében a lesajnált lichtensteini FC Vaduz 4-0-ra nyert a Megyeri úton. A nem sokkal korábban kinevezett Bicskei Bertalannak - aki ma az edzőképzésért felel Magyarországon - ez volt az első és utolsó tétmeccse újpesti edzőként.

A folytatásban a kiscsaspat kiesett, éppen a svájci Basel búcsúztatta, csak idegenben szerzett góllal. A Vaduzról azóta nem sokat lehetett hallani, hiszen a svájci másodosztály küzdelmeit csak kevesen követik nyomon. Most azonban ismét a kiscsapat hírétől hangos Svájc, hiszen az egyetlen lichtensteini profi együttes kiharcolta a feljutást.

Ahogy arról a Nemzeti Sport beszámolt, a város Európa egyik legkisebb települése lesz, ahol első osztályú meccseket játszanak, hiszen hiába 6127 férőhelyes a stadion, a városban mindössze ötezren laknak. A csapat eddigi legjelentősebb sikere a 11 lichtensteini kupagyőzelem volt.

A kiscsapat elsődleges célja a bent maradás, így azzal nem is foglalkoznak, hogy Svájcból nem kvalifikálhatják magukat a Bajnokok Ligájára. A csapatot a svájci válogatottsági rekorder Heinz Hermann edzi, az együttesben nyolc nemzet játékosai játszanak, többek között brazilok, angolok és olaszok is.