Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Csehország-Magyarország 4-1

2008.05.15. 15:19
A spanyolországi strandfoci-világbajnoki selejtezőn a legjobb 16 között a magyar válogatott simán kikapott a csehektől, és kiesett. Bódi Attila szövetségi edző szerint az egész tornán formán kívül volt a csapat, megérdemelten győzött az ellenfél.

A benidormi vb-selejtezőn a magyar csapat csoportjában 3-1-re verte Ausztriát, 6-2-re Litvániát, két forduló után már továbbjutott a 16 közé. A keddi csoportdöntőn az esélyesebb Svájc 5-1-re verte a válogatottat, amely ezzel második lett.

Csütörtöktől egyenes kieséses rendszerben játszottak, a magyar válogatott az első nyolcaddöntőt vívta a csehekkel.

Az első harmadban nem született gól, a második utolsó percében Mikan Kovács kapujába fejelt, ezzel vezettek a csehek. A harmadik játékrészben Bouska növelte az előnyt, majd Veleman a harmadik gólt is megszerezte.

A 30. percben Weisz szépített, ez volt a tornán az ötödik gólja. Hamarosan Mikan állította be a 4-1-es végeredményt, írja az mlsz.hu.

"Tompának, kicsit erőtlennek tűnt a csapat. Nemcsak ezen a mérkőzésen, hanem az egész tornán mintha formán kívül lettek volna a srácok, és ennek az okait természetesen elemeznünk kell. Ami a mai összecsapást illeti, masszív, maximálisan koncentrált cseh együttessel találkoztunk, amely kegyetlenül kihasználta a lehetőségeit.

Lehet itt nüanszokról és szerencséről beszélni, de ha őszinték akarunk lenni, beláthatjuk: teljesen megérdemelten győzött az ellenfél. 0-0-ig még jól összpontosítottunk, de akkor sem tudtunk semmi pluszt hozzátenni a játékhoz. Párharcot alig-alig nyertünk, így nem lehetett esélyünk.

Összességében csalódott vagyok, mert reális sanszunk volt a legjobb nyolc közé kerülésre, de míg a nálunk jóval gyengébb riválisokat le tudtuk győzni, a hozzánk hasonló játékerőt képviselő csehektől kikaptunk" - búslakodott Bódi Attila szövetségi edző.

A magyar csapat a vereséggel kiesett, nem jutott ki a júliusi marseille-i világbajnokságra.