Valér
4 °C
8 °C

Szétverték Manchestert a részeg skótok

2008.05.15. 14:48
A szerdai UEFA-kup-döntő után a Glasgow Rangers szurkolói lerombolták Manchester belvárosát. A jegy nélküli skótok a város több pontján óriás kivetítőkön nézték a csatát, az egyik ilyen elromlott. A meccsről lemaradt szurkolók megdobálták a rendőröket, azok gumibottal támadtak a randalírozókra.

Összecsaptak a rendőrökkel a Glasgow Rangers szurkolói szerda este Manchesterben, miután a skótok kikaptak a szentpétervári Zenittől a labdarúgó UEFA-kupa döntőjében.

Mintegy 100 ezer, többnyire jegy nélküli skót érkezett Glasgow-ból Manchesterbe, ők a város több pontján óriás kivetítőkön nézték a küzdelmet. Az összetűzések akkor kezdődtek, amikor az kivetítő elromlott.

Skótok vs. rendőrök

A kivetítőnél 10 000 ember gyűlt össze, de a szerkezet fél kilenckor, negyed órával a kezdés előtt elromlott. A szurkolók több órán át várakoztak, többen közülük rengeteg alkoholt fogyasztottak. Az elkeseredett skótok üvegekkel és sörösdobozokkal dobálták a rendőröket, az utcán vizeltek, ebből lett a balhé.

A rendőrök gumibottal vágtak vissza, és egy másik kivetítőhöz terelték az agresszív drukkerekre. Egy szemtanú szerint százak menekültek a rendőrök elől, háborús helyzet alakult ki. Üvegek röpködtek, sokan a földre feküdtek, Rangers-szurkolók tucatjai sérültek meg.

A helyzet akkor vált kritikussá, amikor egy skót szurkolót egy kisteherautó véletlenül elsodort, dühödt társai pedig beverték ennek az autónak (és még jó néhánynak) az ablakait.

Egy másik incidensben a stadionon kívül megkéseltek egy orosz szurkolót. A sebesült állapota nem életveszélyes - közölte a rendőrség. Hat embert súlyos testi sértés gyanújával őrizetbe vettek.

Manchester belvárosa, szerda este