Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Műkorcsolya
Percről Percre

Lampard már az Interé, vagy mégsem

2008.05.20. 15:01
Kapcsolódók (13)
Az Inter vasárnapi olasz bajnoki címe után teljes a káosz a milánói klubbal kapcsolatos hírekben. Előbb Mancini edzőről mondták azt, nyolcvan százalék, hogy marad, majd Moratti elnök már tisztázandó dolgokról beszélt. Aztán Frank Lampard leigazolása került képbe, amit cáfoltak a Chelsea-nél, ahová állítólag Mancini tart. Egy dolog állandó az Interrel kapcsolatban: Jose Mourinho érkezésének emlegetése.

Az Inter az a klub, amely ha nincs más izgalom, elszórakoztatja magát. A zsinórban harmadik olasz bajnoki címét - ebből a másodikat a pályán - nyerő milánói csapat előbb a hajrát tette magának és másoknak is feszültté. A Romával szembeni tizenegy pontos előnyt sikerült a végére egyre redukálni. Az utolsó fordulóban a Parma ellen már bukásra is állt Roberto Mancini együttese: 0-0-nál Cataniában a Roma vezetést szerzett, és ez átmenetileg az utóbbi végső győzelmét jelentette. Aztán jött a március óta pályára sem lépett Zlatan Ibrahimovic, aki percek alatt vágott kettőt, ezzel megmentette a csapatát. Lehetett ünnepelni.

Roberto Mancini vasárnap még örült

Ez is sajátságosra sikerült. Első lendületből az Inter általános igazgatója, Ernesto Paolillo azt mondta, nyolcvan százalék, hogy Mancini marad az edző. Egy bajnokcsapatnál már ez is furcsa kijelentés, de szükség volt rá, mert Mancini a Liverpool elleni BL-kiesés után maga ajánlotta fel szezonvégi távozását, amit két nappal később visszavont.

A tulajdonos-elnök Massimo Moratti azonban némileg rácáfolt beosztottja szavaira, mert hétfő este már arról nyilatkozott, le kell ülniük Mancinivel, tisztázniuk kell bizonyos dolgokat. Az elnök hangoztatta, nagyra becsüli az edzőt, de helyre kell állítani a bizalmat. Moratti nem veszi biztosra, hogy Mancinivel folytatták, százalékokról már nem is volt hajlandó beszélni. "Vagy visszaállítjuk a bizalmat, vagy elbúcsúzunk egymástól."

Massimo Moratti már nemcsak ünnepel

A tisztázandó dolgok közé tartozik a pletyka, hogy Mancini nagyon közel van a megállapodáshoz a Chelsea-vel. Ezt még egyik érintett sem erősítette meg. Az azonban több mint gyanús, hogy a londoni kékeknél maga a jelenlegi menedzser, Avram Grant is bizonytalan saját jövőjével kapcsolatban. Az olasz hiába a Serie A legjobban fizetett mestere, a sajtó szerint Angliában kétszer akkora pénzt kapna.

Az Inter körüli káoszban egy állandó pont van hónapok óta: az a híresztelés, hogy Mancini utóda az éppen a Chelsea-től kirúgott Jose Mourinho lesz. Ezt már mindenki cáfolta, elsősorban a brit lapok azonban biztosra veszik a Special One milánói munkavállalását. A portugál szeptember óta munkanélküli, és épp a hétvégén nyomatékosította, egy hónapon belül dolgozni szeretne. Mivel a Portóval UEFA-kupa- és BL-győztes, a Chelsea-vel kétszeres angol bajnok edző számára a folytatás csak a legszűkebb elitben képzelhető el, gyakorlatilag az Inter maradt az egyetlen célpont.

Mourinho dolgozni akar

Érkezését valószínűsítheti az is, hogy a La Gazzetta dello Sport Frank Lampard Interbe igazolásáról cikkezett kedden. Az már korábban felmerült, hogy ha a portugál az Interbe megy, játékosokat visz magával korábbi klubjából. Most azonban Moratti elnök mondta, hogy a szerdai döntő után eldől, övék lesz-e az angol középpályás. A Gazzetta azt írta, Lampard ügynöke, Steve Kutner alig 48 órával a döntő előtt Moratti egyik villájában egyeztette a szerződés részleteit, ami szerint a futballista hétmillió eurót (1,7 milliárd forint) keresne egy évben Milánóban. A szerződése miatt pedig nem kellene érte nyolcmillió eurónál többet fizetni érte Roman Abramovicsnak. A Gazzetta azt is tudni vélte, Lampardnak szüksége van a korrekcióra, mert édesanyja elvesztése után jót tenne neki a környezetváltozás. Nem mellesleg Kutner jó barátja Morattinak, ő vitte a klubhoz az elnök egykori kedvencét, Paul Ince-t és Patrick Vieirát is.

Lampard elvileg kivár

A Chelsea-nél kiakadtak az olasz lap cikkén, a Moszkvában tartozkodó küldöttségből Peter Kenyon klubigazgató idegesen hívta Abramovicsot, hogy erősítse meg, nem igaz a hír. A The Times cikke szerint a Gazzettában hivatkozott Kutner kategorikusan kijelentette, nincs szó Lampard klubcseréjéről, az csak később, nyáron kerülhet szóba. Ráadásul ehhez az is kellene, hogy a válogatott játékos és a Chelsea közötti tárgyalások a szerződéshosszabbításról kudarcba fulladjanak. Lampard megállapodása 2009-ig szól a Stamford Bridge-en, és ha lejárta után nem marad, a klubnak az az érdeke, hogy még idén eladja.

A Gazzetta csavart még egyet a történeten azzal, hogy rámutatott: Lampard esetleges érkezése nem jelenti Mourinho csatlakozását. Az angol ugyanis Mancini kívánságlistáján is az első helyen szerepel.

Innen nézve egyértelműnek tűnik, hogy Mourinho napokon belül megállapodik az Interrel. Ugyanez történhet Lamparddal is, csak valamivel később. De azért erre nem fogadnánk nagy összegben.