Klaudia
-3 °C
3 °C

David Beckhamet agyonrúgták Dallasban

2008.05.21. 10:52
Az Amerikában futballozó David Beckhamet nem mindenki szereti. A Los Angeles legutóbbi bajnokiján hatalmasat kapott, csoda, hogy fel bírt állni utána.

Az Egyesült Államok labdarúgó-bajnokságának, a Major League Soccernek, azon belül a Los Angeles Galaxynak jót tett David Beckham érkezése. Az angol labdarúgó népszerűsége és PR-értéke jelentős pluszbevételt hozott a klubnak, de ő sem panaszkodhat, hatalmas összegeket tehet zsebre, és felesége is belekóstolhat a hollywoodi világba.

De nem mindenki tiszteli a több mint százszoros válogatott labdarúgót. Csapata, a Galaxy legutóbbi meccsén az ellenfél játékosa olyat rúgott bele, hogy többen is csodálkoztak, hogy az eset után egyáltalán feltudott állni.

A Galaxy Dallasban lépett pályára, magabiztosan vezetett 4-1-re, amikor a 75. percben Beckham a jobb oldalon kapott labdát. Érkezett az ellenfél védője, Serioux, és hátulról páros lábbal beleszállt. Az angol mindkét lába az ég felé emelkedett, majd hatalmasat esett.

Egyből felállt és fenyegetően indult ellenfele felé, csak két csapattársa, az amerikai válogatottsági rekorder Donovan és Kelly tudta lefogni. A vétkes nem mutatott nagy megbánást, úgy tűnt készen áll a folytatásra.

A játékvezető azonban azonnal kiállította, a népharag elől edzője kísérte az öltözőbe. A meccset a Galaxy nyerte, 5-1-re.