Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Erwin Koeman mindenkit megnyugtatott

2008.05.21. 07:43
A magyar labdarúgó-válogatott holland kapitánya, Erwin Koeman kedden két zárt kapus edzést tartott a barátságos meccsekre készülő csapatnak. Szerdán Verebes Mágus József és a Vác ellen tesztelhet a szakvezető, szombaton már a görögökkel mérkőzünk.

Feltehetően sem a magyar válogatott, sem a Ferencváros drukkereit nem viselte meg túlzottan, hogy a két csapat vezetői nem találtak üdvözítő megoldást az edzőmeccs időpontjára. A nemrégiben kinevezett holland Erwin Koeman így a Vác-Újbuda, illetve Verebes Mágus József ellen mutatkozhat be. Aztán szombaton az Európa-bajnoki címvédő, rá egy hétre Horvátország lesz az ellenfél.

A keret kedd reggelre lett teljes, olyan játékosok csatlakoztak hozzá - Vadócz Krisztián, Lőw Zsolt -, akik sikerélménnyel gazdagodva tértek haza, előbbi UEFA-kupás lesz a Nijmegennel, utóbbi feljutott a Bundesliga 1-be a Hoffenheimmel. Filkor Attilát nem engedi el csapata, a másodosztályú Grosseto a bentmaradását igyekszik bebiztosítani a bajnoki cím nagy esélyese, a Chievo ellen.

Kapusposzton a kapitány vélhetően Fülöp Mártonnak szavaz bizalmat, akivel már meg is ismerkedett Petry Zsolt, a frissen kinevezett kapusedző. Petry a német másodosztályból kieső Paderborntól tért haza. "Lehet, hogy a kapuba is beáll" - viccelődött vele a kapitány, miután kiderült, Sebők Zsolt megsérült, és lemondta a részvételt, így jelenleg nincs harmadik számú jelölt.

"Nekem kell elfogadtatni magam a játékosokkal, enélkül lehetetlen eredményesen dolgozni" - mondta az MTI-nek a szakember. "Még ismerkedem a fiúkkal, a csapategységgel és a hangulattal nincs gond, a hozzáállással is elégedett voltam, mindenki pörgött, néhányan kicsit túlságosan is. Az elkövetkező napokban sokat foglalkozunk egyénileg is a játékosokkal."

Kezdetnek mindenkivel beszélgetett néhány percet, a viszonyokat szeretné szorosabbra fűzni a következő néhány napban, nemcsak hogy vannak típusú kérdéseket kíván feltenni nekik.

Afelől is megnyugtatott mindenkit, hogy csapata semmiképpen sem veszi fél vállról a két barátságos meccset.

Erwin Koeman szakított elődje, Várhidi Péter gyakorlatával, és meghívta például Dárdai Pált, aki nem illett bele a legutóbbi válogatási gyakorlatba, mert harminc feletti játékos. Dárdait Bozsik vezéregyéniségnek szánta, neki adta a csapatkapitányi tisztséget is, most lehet, hogy nem ő lesz az mégsem, hanem Gera Zoltán, úgy, mint Lothar Matthäusnál.

A salzburgi Bodnár László sérülése a múlté, jól bírta a terhelést, a védelem közepén Juhász Roland helye is megkérdőjelezhetetlen, nyilván Hajnal és Huszti, valamint Dzsudzsák is játszani fog.