Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

C. Ronaldo, Drogba és a Pool a csúcson

2008.05.22. 18:37
A döntő végén kihagyott tizenegyese ellenére sikerrel zárult Cristiano Ronaldo számára a BL idei szezonja. Csapata sikere mellett ő lett a sorozat legeredményesebb játékosa is. A legtöb gólt a Liverpool szerezte, a legdurvább csapat az Inter és a Schalke volt, Drogba mindenkibe belerúgott, aki mozgott.

A Manchester United sikerével ért véget a labdarúgó Bajnokok Ligája idei sorozata. Alex Ferguson együttese a döntőben a Chelsea ellen nyert büntetőkkel. Amíg a kékek oldaláról ketten (Terry és Anelka) rontottak, addig a manchesteriektől csak egy játékos, Cristiano Ronaldo.

Ronaldo lett a gólkirály

A portugál - aki az európai Aranycipőt is megnyerte - hatalmas hibája ellenére is remek szezont zárt a BL-ben. Ő lett a sorozat gólkirálya, 11 meccsen szerzett nyolc találattal. Az idei kiírásban játszott 1017 perce alatt negyvenkétszer kísérletezett lövéssel, ezek közül 18 találta el a kaput, azaz szinte minden második sikeresebb kísérlete góllal zárult.

Nála többször csak a Chelsea támadója, Didier Drogba próbálkozott, neki 11 meccsen 41 lövési kísérletéből 21 ment kapura, de csak hat gólt szerzett. Ezzel a góllövőlistán négyes holtversenyben második. Mellette a Barcelonában játszó argentin Messi és a két liverpooli, Gerrard és Fernando Torres is hatszor volt eredményes.

Messi teljesítménye tűnik a leggólerősebbnek, ő mindössze kilenc meccsen lépett pályára, ellentétben a Pool kapitányával, aki tizenkét alkalommal.

A Liverpool szerezte a legtöbb gólt

A harmadik helyen hatos holtverseny alakult ki, miután Raul (Real Madrid), Ibrahimovics (Inter), Deivid (Fenerbahcse) és Kanoute (Sevilla) mellett két másik liverpooli, Babel és Kuyt is ötször talált be.

A liverpooliak eredményessége nem meglepő, a sorozatban ők szerezték a legtöbb gólt, 29-et, tízzel többet, mint a mögöttük végzett másik három angol csapat és a Sevilla. A Liverpool nevéhez fűződik az idei sorozat legnagyobb gólarányú győzelme, a Besiktas elleni 8-0.

Az idei sorozatban összesen 330 gól született, ha negyedórás bontásban nézzük, a legtöbb a 61. és a 75. perc között, ebben az időszakban 63-szor voltak eredményesek a csapatok.

Durva Inter, szabálytalan Drogba

A sárga lapok számát figyelembe véve a legdurvább csapat a német Schalke 26 lappal, míg a piros lapok versenyét könnyedén nyerte az Internazionale néggyel (Chivu, Materazzi, Burdisso, Suazo), rajtuk kívül minden más érdekelt csak egyszer kapott ilyet.

A legtöbb szabadrúgást Drogba ellen ítélték, összesen 37-et. A legtöbb szabadot C. Ronaldo kapta, őt összesen 45-ször állították meg szabálytalanul.

A Barcánál volt a legtöbbet a labda

A leginkább labdabiztos csapat a Barcelona volt, átlagban hatvan százalékban náluk volt a labda, a Rangers a másik véglet. A skót csapat inkább átengedte ellenfeleinek a kezdeményezést, elég volt neki. ha egy meccsen csak 42 százalékban birtokolt.

A gólpasszt adó játékosoknál meglepő eredmény született, az élen hat assziszttal a Fenerbahcse brazil középpályása, Alex végzett. Mögötte öten is négy gólpasszal zártak, Hleb (Arsenal), Gerrard (Liverpool), Djordjevics (Olympiakosz), Robinho (Real Madrid) és Pirlo (Milan). Itt Ronaldo messze van az élmezőnytől, csak egy gólpasszt adott a szezonban.