Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Hiába álmodott C. Ronaldóval a Real Madrid

2008.05.23. 07:02
Marad a Bajnokok Ligája-győztes Manchester United labdarúgócsapatánál Cristiano Ronaldo, az együttes portugál sztárja.

"Nem megyek sehova, maradok" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján a 23 éves csatár, aki szerdán a moszkvai BL-fináléban gólt szerzett a Chelsea ellen, majd a büntetőpárbajban hibázott, de végül mégis csapata örülhetett.

"Amikor kihagytam a 11-est, azt gondoltam, kikapunk. Jól játszottam, gólt szereztem a rendes játékidőben, mégis az járt a fejemben, hogy ez lesz életem legszörnyűbb napja. Aztán mégis mi nyertünk, nagyon büszke vagyok a csapatra, ezek voltak a legszebb pillanatok eddigi karrierem során" - mondta Ronaldo, akit a Real Madrid szemelt ki magának.

Egy héttel ezelőtt került nyilvánosságra a hír, hogy Ramón Calderón, a Real elnöke Bernd Schuster vezetőedzővel együtt nagyon szeretné Madridban látni Ronaldót. A német edző egyenesen a világ jelenlegi legjobb játékosának nevezte a 23 éves támadót, aki nem zárkózott el az esetleges váltás elől.

"A Real stílusa fekszik nekem, ezt jó tudni. Jól érzem magam Manchesterben, de senki sem tudhatja, mit hoz a jövő. Már mondtam, hogy szívesen játszanék Spanyolországban" - fogalmazott akkor Ronaldo, elbizonytalanítva angol híveit.

Néhány nappal később viszont kiderült, a Real Madrid vezetőedzője nem számol azzal, hogy Cristiano Ronaldo elhagyja a Manchester Unitedet és az új szezonban csapatában játszik majd. Bernd Schuster kijelentette: "Sok játékost szeretnék, de azt nem tartom valós lehetőségnek, hogy Ronaldo is csatlakozzon hozzánk." A történet végére most került pont, C. Ronaldo újabb nyilatkozatával.

Cristiano Ronaldo ebben a szezonban 42 gólt rúgott a Manchester United színeiben, megkapta az európai aranycipőt, BL-gólkirály is lett, és már az Eb előtt sokan a 2008-as aranylabda első számú várományosaként említik.