Valér
4 °C
8 °C

Koeman meg akarja verni a görögöket

2008.05.23. 17:52
Az MLSZ megerősítette együttműködését az Adidassal, a kapitány pedig elmondta, győzni akar az Európa-bajnok görögök ellen. A korábbi főnök Várhidi Péter megkapta az olimpiai válogatottat.

Megerősítette több mint 40 éves kapcsolatát az Adidas sportszergyártó céggel a Magyar Labdarúgó Szövetség. Ennek bizonyítékaként közös sajtótájékoztatón mutatták be a cég új válogatott mezét.

A szombati, görögök elleni találkozón már ebben játszik a csapat. Ez lesz az új szövetségi kapitány, Erwin Koeman bemutatkozása a magyar kispadon hivatalos meccsen.

A sajtótájékoztatón Koeman elmondta, elégedett hétfő óta szerzett benyomásaival, mint az elmúlt napokban többször, ezúttal is játékosai motiváltságát dicsérte. A szövetség hivatalos honlapja szerint Koeman fő célja az, hogy olyan csapatot alakítson ki az őszi világbajnoki selejtezőkre, amely megfelel az elvárásoknak és helytáll a sorozat első négy meccsén.

A Görögország elleni szombati, valamint a Horvátország elleni jövő heti találkozókon is a győzelem a cél. Az eredeti tervektől eltérően szombaton nem lesz gyakorlás, ekkorra ígéri a kapitány a kezdő tizenegy kihirdetését is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége pénteken úgy határozott, Várhidi Péter korábbi szövetségi kapitány a jövőben az olimpiai válogatott vezetését látja el. Az A válogatottat 2006 novemberétől idén május 1-jéig vezető Várhidi Péternek a következő elnökségi ülésre részletes, két évre szóló tervet kell kidolgoznia.