Sára, Márió
2 °C
6 °C

Mesterhármas tizennyolc perc alatt

2008.05.23. 11:45
Már csak négy csapat maradt állva a dél-amerikai bajnokok tornája, a Libertadores-kupa küzdelmeiben. Tovább menetel a címvédő Boca Juniors, valamint a mexikói América. A Fluminense nyerte a brazil rangadót, 11-esekkel jutott tovább az ecuadori bajnok.

Tizennyolc perc alatt, idegenben végezte ki ellenfelét a címvédő Boca Juniors, ráadásul a 19. és a 37. perc között az összes gólt Martin Palermo rúgta. A Villarreal, a Betis és az Alavés egykori csatára már kilenc gólnál jár az idei sorozatban, és vezeti a góllövőlistát. Palermo folytatja remek sorozatát, az idei szezonban ő lett dél-amerika aranycipőse, a most zajló bajnokságban 12 meccsen 6 gólnál jár, pályafutása során a Boca Juniors színeiben 315 meccsen 186 gólt ért el.

Atlas-Boca Juniors 0-3

Az utolsó pillanatban jutott tovább a Fluminense a Sao Paulo elleni brazil rangadón. Washington korán előnyt szerzett a hazaiaknak, amelyet Adriano egyenlített ki. Dodo gólja még mindig Sao Paulo-továbbjutást jelentett, amikor az utolsó pillanatban Washington ismét betalált. A Fluminense a Campeonato Cariocában bronzérmes lett idén, tavaly története első brazil kupagyőzelmét szerezte. A Libertadores-kupában ilyen messzire még sosem jutott.

Fluminense-Sao Paulo 3-1

Sírtak a San Lorenzo játékosai Quitóban. Az első mérkőzésen Buenos Airesben 1-1-es döntetlen született, a visszavágón szintén. A vendég argentinok másfél órát emberhátrányban játszottak, Juan Torres kiállítása miatt. Így bravúrnak számított, hogy kihúzták a meccset. A büntetőpárbajban mind az öt hazai játékos betalált, a vendégeknél Aureliano Torres kihagyta, így kiesett a San Lorenzo, az ecuadori LDU Quito pedig megismételte 1975-ös és 1976-os bravúrját, ismét elődöntőbe jutott.

LDU Quito-San Lorenzo 1-1, a 11-esek nélkül
LDU Quito-San Lorenzo 1-1, a 11-esek

A Santosnak kétgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia, de nem sikerült, így a mexikói América lesz ott a legjobb négy között. A vendégek az első meccsen kiharcolt eredményük tartására törekedtek. A Santos 10 kapura lövésére egyetlen egyszer sem válaszoltak. A brazilok csak a 62. percben szerezték meg a vezetést, és a hátralévő szűk félórában már nem sikerült újabb gólokat lőniük. Az América kétszer már volt elődöntős, de a mexikói csapatok közül csak a Cruz Azulnak sikerült eddig Libertadores-kupa-döntőt játszania, még 2001-ben.

Santos-América 1-0

Eredmények:

Fluminense-Sao Paulo 3-1 (Washington 11., 90., Dodo 71., ill. Adriano 70., továbbjutott a Fluminense 3-2-es összesítéssel), Santos-América 1-0 (Kléber 62., továbbjutott az América 2-1-es összesítéssel), LDU Quito-San Lorenzo 1-1 (Manso 27., ill. Bergessio 47., továbbjutott az LDU Quito 2-2-es összesítéssel, 11-esekkel 5-3 arányban), Atlas-Boca Juniors 0-3 (Palermo 19, 33., 37., továbbjutott a Boca Juniors 5-2-es összesítéssel).