József, Bánk
-6 °C
0 °C

Torghelle a másodosztály kutyaütői közt

2008.05.23. 15:24
A huszonötszörös válogatott Torghelle Sándor jól megélt a 2004 nyarán Kahnnak lőtt két góljából sokáig, a Bundesliga másodosztályában azonban idén nem tudott duplázni, az egyik legrosszabb csatár lett. Nyolc gól, piros lapok, hat sárga, de a harmadik ligáig valószínűleg nem sodródik.

Már hetekkel a Bundesliga másodosztályának befejezése előtt kiderült: a Carl Zeiss Jena kiesik, a nagy reményekkel érkezett magyar exválogatott csatár, Torghelle Sándor így feltehetően máshol folytatja pályafutását, hacsak nem akar a harmadik ligában helytállni.

Torghelle nyolc gólja mellett indolens viselkedésével - a St. Pauli ellen negyedóra után kiállították, mert megrúgta ellenfelét - hívta fel újra magára a figyelmet, és a német szaklap, a Kicker osztályzatai alapján ő lett csapatának leggyengébb csatára.

A 3,98-as átlaggal a százkilencvenharmadik helyet szerezte meg a Bundesliga 2-ben. (A német lapnál az egyes a legjobb a jegy, a hatos a legrosszabb.) Két csapattársa ennél is rosszabb osztályzatokat kapott, de ha nincs az Augsburg ellen szerzett utolsó fordulóbeli gól, akkor a legrosszabb tizenegy között találta volna magát.

A Hoffenheimmel feljutó Löw Zsolt a harminckilencedik a rangsorban, huszonhét meccsen játszott, 3,26-os átlaggal jutalmazták.

Az augsburgi Szabics Imre sérülésekkel kínlódott, és nem játszott annyi meccset, hogy értékeljék, de így talán jobban járt, mert 2006 telén, fél szezon után a lap őt tartotta az élvonal leggyengébb csatárának.

Az élvonalban Hajnal Tamás lett a legjobb magyar, bár a Karlsruhéval a szezon végére ő is visszaesett. Így is 35., 3,27-es mutatóval, a hannoveri Huszti Szabocls a 114., 3,67-es átlaggal. Dárdai Pál nem játszott annyi értékelhető meccset, hogy besorolják.