Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

David Beckham 70 méterről rúgott gólt

2008.05.26. 11:11
David Beckham ismét hallatott magáról. Ezúttal a Kansasnak lőtt közel 70 méteres góljával villogott. Nem ez volt az első ilyen találata.

David Beckham újabb bizonyítékát adta: annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban szerepel, nem felejtett el futballozni. Az angol válogatottban eddig százszor szerepelt labdarúgó a múlt héten azzal került az újságok címlapjára, hogy agyonrúgták, most meg a hónap gólját szerezte.

A Los Angeles Galaxy angol futballsztárja a Kansas City ellen közel hetven méterről talált a kapuba. Az első félidőben a vendégek kerültek előnybe, de a második játékrészben Donovan tizenegyesével és Buddle találatával fordítani tudott a Galaxy.

A 94. percben egy szögletnél előre jött Kevin Hartmann, a vendégek kapusa is, de a labdát kifejelték a védők, éppen a tizenhatos előtt helyezkedő Beckhamhez.

Az angol játékos futott néhány métert, majd még a saját térfeléről kapura lőtt. A kapus hitehagyottan kocogott visszafelé, nagyjából Beckhammel egy vonalban, amikor a labda a kapu közepébe pattogott, 3-1-re nyert a Los Angeles. A holland Ruud Gullit vezette Galaxy sikerével a nyugati főcsoport élére ugrott.

Beckham gólja a Kansas ellen

Az utóbbi időben divatba jöttek a félpályás gólok. Április elején az angol bajnokságban a Derby County-Aston Villa meccsen Sztilian Petrov, a vendégek középpályása a kezdőkör mellől lőtte a labdát a kapuba, hozzásegítve csapatát a kiütéses győzelemhez.

Petrov pazar gólja a harmadik

Az elmúlt hét végén a francia bajnokságban is született hasonló találat, a Caen kapusa kapujából messzire kifutva tisztázott, majd miközben kocogott visszafelé, a Nice középpályása, Hellebuyck hatvan méterről mindenki felett átívelve lőtt gólt.

A Nice potyája

De nem ez volt Beckham első távoli gólja sem, hiszen 1996 augusztusában a Wimbledon elleni bajnokin a felezővonalról talált be. A gól kivételességét húzza alá, hogy akkor a kapus sem a világ végén császkált, igaz, kissé kint állt, és valószínűleg nem gondolta, hogy olyan messziről is megpróbálja az akkor 21 éves játékos.

Beckham-gól 1996-ból