Valér
4 °C
8 °C

Hajnal T. a Bundesliga álomcsapatában

2008.05.26. 11:32
Hajnal Tamást a német Bundesliga negyedik legjobb középpályásának választották az olvasók. A magyar irányító bekerült a bajnokság válogatottjába.

A bundesliga.de internetes oldal szavazásra szólította fel olvasóit. Arra kérték a szurkolókat, döntsék el, kik voltak a német labdarúgó-bajnokság szezonjának legjobbjai.

A tizenegy játékos hét csapatból jött össze, a legtöbbet - hármat - a bajnok Bayern München delegálta az álomtizenegybe. Rajtuk kívül két-két játékost adott a második Werder és a hetedik helyen végzett Leverkusen. A fennmaradó négy helyre négy csapatból kerültek játékosok.

A válogatott tagja lett Hajnal Tamás is, aki a francia Ribéry, brazil Diego és a holland Rafael van der Vaart után a negyedik legtöbb szavazatot kapta, így került a középpályára.

A magyar játékos az egész szezonban remekelt, jelentős szerepet játszott abban, hogy újonc csapata magabiztosan maradt bent az első osztályban. Teljesítményét dícséri, hogy a nagy múltú BL-győztes, a Borussia Dortmund már idény közben szerződtette a következő szezonra.

A szavazás érdekessége, hogy míg a kapusoknál a leverkuseni Rene Adler diadalmaskodott, megelőzve az imént visszavonult Kahnt, a posztonkénti rangsorokban mindenütt Bayern München-futballista nyert. A védőknél Demichelis, a középpályásoknál Ribérya csatároknál a gólkirály Luca Toni végzett az élen.

A Bundesliga álomcsapata:

Kapus: Rene Adler (Bayer Leverkusen)
Védők: Martin Demichelis (FC Bayern München), Per Mertesacker (Werder Bremen), Manuel Friedrich (Bayer Leverkusen), Marcelo Bordon (FC Schalke 04)
Középpályások: Franck Ribéry (FC Bayern München), Diego (Werder Bremen), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Hajnal Tamás (Karlsruher SC)
Csatárok: Luca Toni (FC Bayern München), Mario Gomez (VfB Stuttgart)